Elevii de clasa a XII-a susțin pe 30 martie proba la alegere a simulării examenului de Bacalaureat 2022, iar pentru a se verifica, aceștia pot consulta baremul la fizică, chimie, biologie și informatică la simularea de BAC 2022. EDU.RO va face public baremul după terminarea ultimei probe scrise din cadrul simulărilor examenului de Bacalaureat 2022.
UPDATE ORA 15:00: EDU.RO a publicat baremul de corectare la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, la simularea de BAC 2022
Iată cum se rezolvau corect subiectele la fizică, chimie, biologie și informatică.
BAREM EDU.RO FIZICĂ simulare Bacalaureat 2022
BAREM EDU.RO CHIMIE simulare Bacalaureat 2022
BAREM EDU.RO BIOLOGIE simulare Bacalaureat 2022
BAREM EDU.RO INFORMATICĂ simulare Bacalaureat 2022
SUBIECTE simulare BAC 2022 Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică
Subiecte simulare Fizică
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Subiecte simulare Chimie
Subiecte simulare Biologie
Subiecte simulare Informatică
EDU.RO Barem simulare fizică, chimie, biologie și informatică simulare BAC 2022. Cum se rezolvau corect exercițiile la proba la alegere, profil real
După fiecare probă scrisă a simulării examenului de Bacalaureat 2022, Ministerul Educației a publicat baremul de corectare. La fel se va întâmpla și în cazul probei la alegere, astfel că elevii vor putea știi baremul la fizică, chimie, biologie și informatică la simularea de BAC 2022 imediat după ora 15:00, atunci când va fi încărcat pe EDU.RO.
Baremul de corectare la proba la alegere, profil real, va fi postat în timp real și pe kanald.ro.Baremul la fizică, chimie, biologie și informatică la simularea de BAC 2022 nu doar că le va arăta elevilor cum ar fi trebuit să rezolve cerințele de pe foile de examen pentru a obține nota maximă, ci și care este punctajul pentru fiecare exercițiu în parte. Astfel, chiar dacă nu au reușit să parcurgă toate subpunctele unui exercițiu, elevii pot primi, conform baremului de corectare, punctaje intermediare.
În fiecare an, atât în cadrul simulărilor de BAC, cât și la examenul de Bacalaureat, EDU.RO afișează baremul de corectare pentru fiecare materie în parte, ceea ce înseamnă că elevii își pot calcula singuri punctajul și pot aproxima nota pe care o vor obține ulterior.
Simulare BAC 2022, proba la alegere. Materiile la care pot da examen elevii de la profilul real
Proba la alegere a examenului de Bacalaureat 2022 este ultima și, după cum îi spune și numele, aceasta le dă elevilor de clasa a XII-a posibilitatea de a susține examenul la o materie pe care o stăpânesc foarte bine. Mai exact, pentru elevii de la profilul real, proba la alegere constă într-un examen scris la fizică, chimie, biologie sau informatică. Fiecare materie este împărțită în mai multe capitole, astfel încât elevii să nu fie nevoiți să pregătească pentru examen materia din toți cei 4 ani de liceu.
La biologie pot alege între anatomie și biologie vegetală sau animală, la chimie opțiunile sunt chimie organică și anorganică.
Proba la alegere este cea care completează șirul de trei probe scrise pe care elevii le susțin în cadrul examenului de Bacalaureat. În cazul elevilor care aparțin minorităților naționale există și proba la limba și literatura maternă.
Simulare Bacalaureat 2022. Ce se întâmplă cu elevii care nu obțin note de trecere la simularea de BAC 2022?
Simularea examenului de Bacalaureat 2022 este modalitatea prin care Ministerul Educației își propune să îi pregătească pe viitorii absolvenți de liceu pentru examenul maturității. Astfel, pentru că simulările de BAC 2022 se desfășoară la fel ca un examen normal, elevii au ocazia de a se obișnui cu emoțiile și atmosfera dintr-o sală de examen, lucru care ar trebui să le fie de folos la examenul de Bacalaureat 2022.
Elevii care nu obțin note de trecere la cele trei probe scrise ale simulării de BAC 2022 vor purta discuții cu profesorii de la clasă pentru a vedea cum se pot pregăti pentru examenul de Bacalaureat. Notele nu vor fi trecute în catalog, astfel că elevii care nu promovează simulările de BAC 2022 nu trebuie să se îngrijoreze că acestea le-ar putea afecta situația din catalogul școlar.
Notele de la simulare BAC 2022 le vor fi comunicate elevilor de către profesori, fără ca acestea să fie afișate sau să poată fi contestate. Elevii care vor ca notele să fie trecute în catalog pot solicita acest lucru printr-o cerere scrisă adresată profesorului.
La ce oră trebuie să fie elevii în sala de examen pentru simularea de BAC 2022, proba la alegere?
Proba la alegere a simulării examenului de Bacalaureat 2022, susținută de elevii de la profilul real la fizică, chimie, biologie și informatică, va începe la ora 09:00, însă elevii de clasa a XII-a trebuie să fie în săli până la ora 08:30. După această oră, accesul nu va mai fi permis, astfel că cei care întârzie vor rata șansa de a susține simularea de BAC 2022, proba la alegere.
Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor la fizică, chimie, biologie și informatică este de 3 ore, la fel cum se întâmplă și la celelalte probe scrise. Lucrările trebuie redactate doar cu pix sau stilou cu cerneală albastră, iar elevii trebuie să știe că le este interzis să aibă asupra lor orice fel de material ajutător.
Calendar Bacalaureat 2022. Când începe examenul de BAC, sesiunea de vară 2022
Ministerul Educației a anunțat calendarul complet după care se va desfășura examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de vară. Probele scrise vor avea loc în perioada 20-23 iunie 2022, urmând ca primele rezultate să fie afișate pe 27 iunie 2022. Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații, acestea vor fi rezolvate în intervalul 28 – 30 iunie 2022, urmând ca notele finale să fie anunțate pe 1 iulie 2022.
- 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
- 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
- 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
- 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
- 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
- 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
- 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
- 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
- 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
- 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
- 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
- 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
- 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale
Sursa: edu.ro