BAREM SIMULARE ROMÂNĂ BAC 2022. EDU.ro a publicat grila de corectare a subiectelor la Limba si Literatura Română, la simulare Bacalaureat 2022

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 04 apr 2022, 09:06

Viitorii absolvenți de liceu au susținut astăzi simularea la BAC 2022, proba de limba și literatura română. Iată baremul de rezolvare, potrivit edu.ro.

Candidații la proba de limba și literatura română de la simulare BAC 2022 au avut de rezolvat 3 subiecte, care le-ar fi adus un punctaj de 100 de puncte în cazul în care nu ar fi făcut nicio greșeală. Ministerul Educației publică  baremul de corectare al subiectelor de la proba de limba și literatura română după finalizarea examenului de simulare BAC 2022. 

UPDATE 15:00 EDU.RO a publicat baremul de corectare de la proba de limba și literatura română de la SIMULARE BAC 2022

Baremul de corectare al probei de limba și literatura română de la Simulare BAC 2022 a fost publicat de Edu.ro.

 

 

 

UPDATE 12: 30 Subiecte simulare Română BAC 2022- Ion Barbu, la profilul uman și pedagogic

Edupedu.ro a publicat subiectele de la prima probă de la Simulare BAC 2022, cea la limba și literatura română.

La Subiectul numărul 3 candidații la Simulare BAC 2022 au avut de redactat un eseu cu particularitățile unei poezii de Ion Barbu. 

Subiecte simulare Română BAC 2022- profil real

La Subiectul numărul 3 de la proba de limba și literatura română, profilul real a picat Poezia. Spre deosebire de profilul uman, cei de la real au avut la Subiectul 3 de redactat un eseu pe baza unei poezii de Tudor Arghezi.

Subiecte simulare Română BAC 2022- profil uman

La Subiectul numărul 3 de la proba de limba și literatura română, profilul uman a picat Poezia. Este vorba de redactarea unui eseu pe baza unei poezii de Ion Barbu.

Barem simulare Limba Română BAC 2022

Ca în fiecare an, la proba de limba și literatura română subiectele de la simulare BAC au fost în număr de 3. Subiectele la simulare BAC 2022 și BAC 2022 sunt unele moderne, care se diferențiază mult de cele pe care le dădeau generațiile anterioare la simulările pentru Bac și la Bacalaureat. Subiectele de la simulare BAC 2022 română au pus accent pe înțelegerea textelor de către candidați și pe exprimarea stilistică a acestei înțelegeri. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2022. Pe ce dată au loc simulările pentru Evaluarea Națională 2022

Subiectul I de la simulare BAC 2022 română a constat în citirea și înțelegerea unui text mai amplu. Rezolvarea tuturor cerințelor le-ar fi adus candidaților la proba de limba și literatura română de la SIMULARE BAC 2022 un punctaj de 50 de puncte. 

Și la subiectul cu numărul 2 candidații au avut un text, dar rezolvarea cerințelor acestui subiect le-ar fi adus candidaților numai 10 puncte.  

În fine, subiectul cu numărul 3, la fel ca în ceilalți ani la simulare Bac și BAC, a constat în elaborarea unui eseu pe baza unui autor studiat deja la clasă de către elevii claselor a XII-a. Acest subiect le aducea candidaților la simulare BAC 2022 30 de puncte, în cazul în care era efectuat perfect. 

Diferența la simulare BAC 2022 română în privința notelor se face, desigur, la subiectele cu numărul I și numărul III, cele mai valoroase ca punctaj. Subiectul 1 conține jumătate din punctajul pe care fiecare candidat și-l dorește. Subiectul cu numărul 3 aduce și el 30 de puncte, foarte importante. 

Punctajul maxim la simulare BAC 2022 română este de 100 de puncte, la fel ca și la celelalte probe, iar nota obținută de candidat află prin împărțirea punctajului la 10. Fiecare lucrare de la examen este evaluată de doi profesori evaluatori. 

Spre deosebire de BAC 2022, candidații nemulțumiți de rezultatul obținut nu vor putea face contestație, dar este foarte important de precizat că notele obținute la simulare BAC 2022 nu se trec în catalog decât decât „prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului”, potrivit ordinului ministrului Educației, publicat în Monitorul Oficial.

Ministerul Educației publică baremul la simulare Română BAC 2022 

Baremul de rezolvare a subiectelor de la simulare BAC 2022 română a fost publicat pe portalul Ministerului Educației, edupedu.ro.

Rezultatele de la simulare BAC 2022 nu vor fi făcute publice, ci comunicate elevilor. Ele vor fi supuse unei analize, alături de cadrele didactice, iar la analizele respective pot lua parte și părinții, prin discuții cu cadrele didactice.

„Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, se arată în procedura de organizare a Simulărilor naționale.

Citeste si: De câte vacanțe se vor mai bucura elevii în 2022. Majoritatea școlilor își reiau activitatea fizică

„Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite inspectoratului școlar. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune”, se mai arată în procedura respectivă, citată de edupedu.ro.

Promovabilitate simulare BAC: Care este rata de promovare a candidaților la simulare

În 2021 procentul de promovare a candidaților de la simulare a scăzut față de cel din 2019. În 2021 promovabilitatea la simulare a fost de 40,71%, în comparație cu cea de 42,15%, din 2019. În 2020, anul declanșării pandemiei de COVID-19 și în țara noastră, nu a fost organizată simularea pentru BAC din pricina situației epidemiologice.

Citeste si: Simulări BAC 2022, calendarul complet al probelor. Pe ce dată vor susține elevii simulările examenului de Bacalaureat în anul 2022

Iată rezultatele de la simulare BAC 2021:

  • Proba E.a), limba și literatura română: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 70,20%. 371 elevi au obținut nota 10.
  • Proba E.b), limba și literatura maternă: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 81,90%. Un număr de 18 elevi au obținut nota 10.
  • Proba E.c), disciplina obligatorie profilului (matematică sau istorie): Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 51,40%. 772 elevi au obținut nota 10.
  • Proba E.d), disciplina la alegere din profil: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 68,10%. 1556 elevi au obținut nota 10.
  • Procentul de promovare general (medii mai mari sau egale cu 6): 40,71%.
  • Județele cu cele mai bune rezultate au fost: Brăila (52,1%), Cluj (51%), Galați (47,8%), Iași (47,3%), București (46,4%)

Ministerul Educației, citat de hotnews.ro, anunța că 16 elevi au obținut media 10 la Simulare BAC 2021.

Calendar Simulare BAC 2022: Examene în fiecare zi

Calendarul de simulare BAC 2022 prevede câte un examen în fiecare zi. Astăzi a fost prima probă, dar vor urma alte 3, una după alta, iar rezultatele se vor afișa la 2 săptămâni distanță după ultima probă scrisă.

Așa cum precizam anterior, nu se vor putea face contestații, ca la Bacalaureat, scopul acestui examen fiind doar unul de pregătire. Iată calendarul:

  • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
  • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – proba obligatorie a profilului;
  • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – proba la alegere a profilului și specializării
  • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
  • 14 aprilie – afișarea rezultatelor

 

SURSE: hotnews.roedu.ro