Barem Titularizare 2023: Cum poți verifica online, pe Edu.ro, răspunsurile pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 12 apr 2024, 00:50

Proba scrisă a concursului național de Titularizare 2023 se desfășoară pe data de 12 iulie, potrivit calendarului oficial.

Sursa: freepik.com

Barem Titularizare 2023. Candidații la examenul de Titularizare susțin miercuri, 12 iulie, proba scrisă.

Barem Titularizare 2023. Proba scrisă a concursului național de Titularizare 2023 se desfășoară pe data de 12 iulie, potrivit calendarului oficial. 

Barem Titularizare 2023

Barem Titularizare 2023. Edu.ro va publica subiectele la Titularizare 2023 și baremul de corectare pe subiecte.edu.ro la secțiunea Titularizare. 

31.900 de candidați, dintre care peste 5.700

de absolvenți ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licență, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoția curentă s-au înscris la concursul de Titularizare de anul acesta. 

La nivel naţional sunt disponibile 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată: 5.945 în mediul urban şi 1.342 în mediul rural, a anunțat Ministerul Educației. 

Citește și: Subiecte Titularizare 2023: Cum poți verifica online, pe Edu.ro, subiectele pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice?

Subiecte Titularizare 2023

Proba scrisă la Titularizare 2023 începe la ora 9:00. Candidații vor fi prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă, potrivit metodologiei. 

După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave.

Candidații care renunţă din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații şi pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

Cei care din motive de sănătate sunt obligați să părăsească sala de concurs pot solicita anularea lucrării. În această situație se încheie un proces-verbal semnat de responsabilul de sală şi profesorii asistenți. Candidații nu vor părăsi sala de concurs dacă au asupra lor subiecte de examen, foi tipizate, coduri de bare sau ciorne.

Pentru redactarea lucrărilor la proba scrisă la Titularizare 2023 se folosește cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră. Desenele/graficele se pot executa și cu creionul negru, după cum se arată în metodologie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.

Rezultate Titularizare 2023

Primele rezultate la Titularizare 2023 vor fi publicate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe titularizare.edu.ro și pot fi contestate după afișare.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice se afişează pe data de 26 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.