“Bătaie de joc” O mamă a postat ce rechizite a primit copilul ei de la Ministerul Educației: “Pe unul dintre caiete scrie 2012”

Author: Diana Bostan
Actualizat: 10 nov 2023, 14:09
minister Foto(4)

Ce rechizite ar fi primit un elev din partea Ministerului Educației

Sursa: TikTok

Mama unui elev din România este nemulțumită de rechizitele primite de fiul ei, de la Ministerul Educației. Aceata a postat un video pe TikTok în care explică în ce stare ar fi primit rechizitele, prin programul care trebuie să ajute familiile defavorizate.

O mămică din România a postat un video în care se plânge de rechizitele pe care le-ar fi primit copilul ei de la Ministerul Educației. Videoclipul a strâns sute de comentarii și reacții în mediul online.

Mama unui elev se declară nemulțumită de rechizitele primite de copilul său

Revoltă în mediul online, după ce mama unui elev a postat rechizitele pe care fiul său le-ar fi primit din partea Ministerului Educației. ”Uitați rechizite primite de la Ministerul Educației.

Bătaie de joc”, a fost descrierea mamei revoltate pentru videoclipul postat.

Citește și: Vrei să afli cum îți poți determina copilul să învețe din proprie inițiativă? Iată câteva metode nelipsite de rezultatele mult-dorite

Aceasta a ținut să prezinte într-un video toate rechizitele, aceasta fiind nemulțumită de starea în care s-ar fi aflat. Mama elevului a vrut să punctele faptul că unele caiete erau inscripționate cu anul 2014 sau chiar cu anul 2012.

Rechizitele care ar fi fost trimise de Ministerul Educației conțineau mai multe caiete de geometrie, caiete de tip 1 și 2, creioane, blocuri de desen, culori pentru ora de pictură, un penar, plastilină, lipici, radieră, hârtie colorată, dar și un ghiozdan.

Nemulțumirea mamei a plecat de la faptul că ghiozdanul era murdar, lipiciul părea folosit, iar plastilina părea să aibă urme de mucegai, fiind imposibilă de folosit de către copil.

Mama a vrut să atragă atenția și asupra faptului că unele foi de hârtie erau mai mult spre galben, decât albe.

@adriana.margarit12 #romania #vabatetijoc #foryou #fy #taranoastra ♬ Opriți planeta- Puya & IRAIDA

Postarea a stârnit un val de reacții

Așa cum era de așteptat reacția celor ce au vizionat clipul nu a întârziat să apară. Postarea a strâns sute de comentarii și mii de aprecieri, devenind rapid virală pe TikTok. Dacă unii au susținut postarea mamei, spunând că rechizitele se aflau într-o stare deplorabilă, alții au blamat-o pentru gestul său.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

O parte din persoanele care au vizionat videoclipul sunt de părere că mama ar trebui să fie mulțumită și de atât, fiind unii copii care nu au parte nici de astea. Alții sunt de părere că nu contează calitatea materialelor sau banii investiți în plastilină și culori, atât timp cât copilul învață.

Citește și: Tichete sociale de 500 de lei pentru elevii din România. Cererile se depun până pe 26 noiembrie 2023

Oamenii săraci se mulțumesc și cu atât. Doamne ajută”/ ”Primești rechizite de la stat? E ceva nou probabil, prima oară când aud asta”/ ”Cam cu atâta seriozitate ne tratează și pe noi, profesorii”, au fost doar o parte dintre comentariile pro și contra ce au urmat postării făcute de mămică.

Este bine de știut faptul că elevii din România vor primi câte 500 de lei sub formă de tichete. Potrivit anunțului Guvernului, cererile pentru tichetele de care vor beneficia peste 400.000 de elevi din România pot fi depuse până pe 26 noiembrie. Aproximativ 410.000 de copii, printre care şcolari şi preşcolari vor primi anual un tichet educaţional în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea de materiale școlare și îmbrăcăminte.