Bateristul trupei Rolling Stones, Charlie Watts, a murit! Reacțiile lui Mick Jagger şi Keith Richards

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 25 aug 2021, 12:48
Poza pe care a postat-o Mick Jagger după decesul lui Charlie Watts
Sursa: Facebook Mick Jagger

Bateristul celebrei trupe de rock'n'roll Rolling Stones, Charlie Watts, a murit la vârsta de 80 de ani. Mick Jagger şi Keith Richards i-au adus omagii.

Doliu uriaș în muzică și, în special, în muzica rock'n'roll. Charlie Watts a murit la vârsta de 80 de ani, decesul celebrului toboșar al trupei Rolling Stones fiind confirmat de managerul acestuia.

„Cu imensă tristeţe anunţăm decesul dragului nostru Charlie Watts”, a declarat agentul lui într-un comunicat, precizând că bateristul a murit în cursul zilei de marţi „într-un spital londonez, înconjurat de familia sa”, potrivit Agerpres.

Charlie Watts fusese operat la începutul lunii august în Londra, însă intervenția chirurgicală decursese bine. 

Charlie Watts deces. Reacțiile lui Mick Jagger şi Keith Richards 

Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones și Keith Richards, chitarist al trupei l-au omagiat pe fostul lor coleg de formație, postând pe rețelele de socializare fotografii în care apar alături de acesta.

Citeste si: Tragedie în lumea sportului. O fostă handbalistă din echipa națională a României a murit la doar 34 de ani

Cele două legende rock au ales fotografii reprezentative cu Charlie Watts, la rândul său legendă a muzicii rock. În timp ce Mick Jagger a ales o fotografie cu Charlie Watts râzând în timp ce bătea la tobe, Keith Richards a publicat pe contul lui de Facebook o fotografie cu niște tobe goale și cu mesajul "Closed" (n.r.:

Închis), semn că tobele nu vor mai fi ce au fost fără magicianul Charlie Watts în spatele lor.

Charlie Watts s-a alăturat trupei Rolling Stones în 1963, având o carieră de peste 5 decenii în faimoasa formație rock. Din trupă mai făceau parte atunci Mick Jagger, Keith Richards și Brian Jones. Trupa a suferit, de-a lungul timpului, mai multe schimbări de componență, însă toți membrii formației au rămas în relații bune.

Cea mai recentă componență a trupei era: Mick Jagger (voce, chitară), Keith Richards (chitară, voce), Charlie Watts (tobe) şi Ronnie Wood (chitară). 

La începutul lunii august, Rolling Stones a fost nevoită să îl înlocuiască pe Charlie Watts la tobe cu Steve Jordan pentru turneul din Statele Unite, după intervenția chirurgicală pe care bateristul o suferise.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Watts era singurul membru al trupei, în afară de Mick Jagger și Keith Richards, care fusese prezent pe toate albumele de studio ale Rolling Stones.

The Rolling Stones s-a înfiinţat la Londra în anul 1962, devenind una dintre cele mai mari, mai iubite și mai longevive formații rock din istoria muzicii. The Rolling Stones a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în anul 1989.

Cel mai recent disc al trupei, „Blue & Lonesome”, fusese lansat în anul 2016.  

De-a lungul celor aproape 6 decenii de existență, trupa The Rolling Stones a lansat 30 albume de studio, acestea fiind vândute în aproximativ 200 de milioane de copii în întreaga lume. Printre cele mai cunoscute albume ale lor se numără „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It’s Only Rock ‘n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) şi „Bridges to Babylon” (1997).

Citeste si: Tragedie în lumea muzicii! Un artist a murit la doar 46 de ani

 

 

 

 

 

Taguri:

Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?