Bătrână de 84 de ani din județul Neamț condamnată la închisoare cu suspendare și sechestru pe casa din chirpici: A produs o tragedie după ce a traversat strada fără să se asigure

Author: Cristina Mocanu

O femeie din județul Neamț, în vârstă de 84 de ani, a fost condamnată la închisoare cu suspendare după ce a produs o tragedie în timp ce a traversat strada fără să se asigure.

Sursa: pexels.com

O femeie din județul Neamț, în vârstă de 84 de ani, a fost condamnată la închisoare cu suspendare după ce a produs o tragedie în timp ce a traversat strada fără să se asigure.

O tragedie cumplită s-a produs în județul Neamț, când o femeie care a traversat neregulamentar a produs o întreagă tragedie. Aceasta a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Bătrână de 84 de ani condamnată la închisoare cu suspendare

O tragedie cumplită în Neamț, România, s-a soldat cu o hotărâre judiciară neașteptată, în care o femeie în vârstă de 84 de ani a fost găsită vinovată pentru un accident rutier în care trei persoane și-au pierdut viața, iar familia acestora cere despăgubiri substanțiale.

În ziua de 22 noiembrie 2019, localitatea Săbăoani din Neamț a fost martora unui eveniment tragic care a zguduit comunitatea locală și nu numai. O femeie în vârstă de 84 de ani a încercat să traverseze neregulamentar un drum european, ignorând normele de siguranță și fără să se asigure corespunzător. Consecința tragică a acestei acțiuni a fost un accident evitat miraculos de un șofer din Bacău, în vârstă de 39 de ani, care a reușit să o ocolească pe bătrână.

Cu toate acestea, soarta a fost crudă, deoarece mașina din sens opus, în care se aflau un adolescent de 18 ani și mama sa în vârstă de 38 de ani, a fost implicată într-un accident violent. Toți cei trei ocupanți ai mașinii au murit în urma impactului devastator.

Citește și: Apar noi legi rutiere de la 1 ianuarie 2024: Amenzi mai mari cu 15% pentru șoferii neatenți. Cu cât va crește punctul de amendă?

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În urma investigației și a procesului, instanța a decis că vina pentru tragedie a aparținut bătrânei care a traversat neregulamentar drumul european. Aceasta a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare și la 90 de zile de muncă în folosul comunității. Mai mult decât atât, a fost obligată să plătească daune morale în valoare de 170.000 de euro către familia victimelor.

Femeia se consideră nevinovată

Bătrâna de 84 de ani consideră că ea este nevinovată și că vina îi aparține în totalitate șoferului care a tras de volan:" Și eu m-am speriat când am auzit pocnitura, când s-a izbit. Eu am traversat aici, accidentul s-a întâmplat încolo. Acela e vinovatul, care venea dincolo ”.

Hotărârea judiciară a stârnit dezbateri și controverse, deoarece unii susțin că femeia nu ar fi avut intenția să provoace accidentul și că circumstanțele erau extrem de nefericite.

Cu toate acestea, instanța a subliniat că traversarea imprudentă a drumului european, care era intens circulat, și neglijența ei au contribuit semnificativ la producerea accidentului.

Citește și: Cele mai grave accidente rutiere petrecute în România în 2023. Peste 900 de persoane au decedat anul acesta

Această tragedie și hotărârea judiciară ulterioară ne reamintesc că pietonii, la fel ca șoferii, au obligații și responsabilități în trafic.

În acest caz, acțiunile bătrânei au dus la consecințe dramatice, iar legea a fost aplicată cu fermitate.

Familia victimelor caută acum compensații morale pentru pierderea tragică suferită și aduce în discuție necesitatea unei conștientizări mai mari a responsabilităților pietonilor în trafic. Această tragică poveste demonstrează că siguranța rutieră este o preocupare comună și că toți participanții la trafic trebuie să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor în vederea evitării unor astfel de tragedii.