Bavareza cu fructe de padure
Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
250 g biscuiti digestivi
50 g unt
Pentru crema:
3 galbenusuri
200 g smantana dulce
3 linguri de zahar
Un plic de gelatina foi
200 g fructe de padure
O lamaie
300 ml frisca
Mod de preparare
Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit.
Cu acestia, se tapeteaza fundul unei forme de tort, se preseaza usor si se da la rece sa se intareasca.
Crema
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se adauga smantana fiarta, amestecand continuu cu un tel, apoi se incorporeaza gelatina( inmuiata, in prealabil, in apa rece si stoarsa bine).
Fructele de padure se dau prin blender impreuna cu zeama de lamaie, apoi se dau prin sita pentru a obtine un piure de fructe.
Piureul obtinut se amesteca cu frisca batuta, apoi se incorporeaza totul in crema de mai sus.
Se omogenizeaza bine si se toarna peste blatul de biscuiti.
Se lasa la rece cateva ore sau peste noapte.
Ingrediente
250 g biscuiti digestivi
50 g unt
Pentru crema:
3 galbenusuri
200 g smantana dulce
3 linguri de zahar
Un plic de gelatina foi
200 g fructe de padure
O lamaie
300 ml frisca
Mod de preparare
Se
macina biscuitii si se amesteca cu untul topit. Cu acestia, se tapeteaza fundul unei forme de tort, se preseaza usor si se da la rece sa se intareasca.
Crema Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se adauga smantana fiarta, amestecand continuu cu un tel, apoi se incorporeaza gelatina( inmuiata, in prealabil, in apa rece si stoarsa bine).
Fructele de padure se dau prin blender impreuna cu zeama de lamaie, apoi se dau prin sita pentru a obtine un piure de fructe.
Piureul obtinut se amesteca cu frisca batuta, apoi se incorporeaza totul in crema de mai sus.
Se omogenizeaza bine si se toarna peste blatul de biscuiti.Se lasa la rece cateva ore sau peste noapte.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”