BB cream-ul - un înlocuitor perfect a fondului de ten și a cremei de zi

Author: Oana Picerea

BB cream-ul este un produs cosmetic inovator conceput de către coreeni. Acest produs unic îndeplinește mai multe funcții simultan. Particularitatea sa este că hidratează și calmează pielea, mascând în același timp imperfecțiunile acesteia. Mijlocul cosmetic combină proprietățile unui fond de ten și ale unei creme de zi, lăsând tenul perfect neted și cu un aspect radiant.

Principalele funcții ale BB cremei sunt:

  • Mascarea imperfecțiunilor - acesta maschează perfect pete de vârstă, acneea, pistrui, cicatrici post-acneice. Consistența mijlocului cosmetic este mai groasă decât cea a unui fond de ten obișnuit. Cu toate acestea, pe față arată complet natural, fără a crea efectul unei măști. De asemenea, acest produs versatil uniformizează perfect tonul feței.
  • Protecție împotriva radiațiilor ultraviolete - expunerea prelungită la soare duce la distrugerea fibrelor de colagen responsabile de elasticitatea epidermei. Compoziția cremei BB include filtre SPF care protejează pielea de razele UV. 
  • Nutriție și hidratare - produsul hrănește pielea cu substanțe nutritive, o hidratează profund, normalizează activitatea glandelor sebacee, elimină acneea și punctele negre.

În plus, anumite tipuri de BB cream au și un efect de întinerire. Datorită prezenței mucinei de melc în compoziție, produsul promovează regenerarea activă a celulelor pielii și netezește ridurile fine.

BB cremele au o compoziție foarte bogată și eficientă, dar sigură. Acestea conțin o serie de substanțe utile: 

- Vitaminele A, E, C, care stimulează producția de colagen, îmbunătățesc elasticitatea pielii și încetinesc procesul de îmbătrânire. 

- Glicerina, care curăță porii, hidratează și catifelează pielea. 

- Panthenol, care restabilește echilibrul hidrolipidic, ajută la prevenirea etanșeității, peelingului și ameliorează inflamațiile. 

- Alantoina, care ajută la exfolierea celulelor moarte, vindecă rănile și microfisurile și inhibă creșterea bacteriilor. 

- Arbutina, care iluminează pielea și uniformizează microrelieful.

- Pigmenți minerali, care oferă un efect strălucitor. 

- SPF, care împiedică razele UV să ajungă la piele. 

Produsul este complet sigur pentru sănătate. Nu împiedică pătrunderea oxigenului în straturile superioare ale epidermei, nu provoacă alergii, nu usucă pielea și nu are efect comedogen. Prin urmare, poate fi folosit de femei la orice vârstă. Dacă produsul este îndepărtat corespunzător de pe piele, nu va provoca erupții sau iritații. Îndepărtarea mijlocului cosmetic se face de obicei în două etape: cu ulei hidrofil și spumă. 

Utilizarea BB cream-ului este relevantă chiar și pentru fetele cu pielea fără imperfecțiuni. Acesta va îmbunătăți aspectul tenului, uniformizând nuanța acestuia, dar și va oferi totodată pielii o îngrijire delicată.