BBC a încurcat, din nou, România cu Bulgaria. Gafa monumentală făcută în direct pe TV. Cine și-a dat seama

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 17 sep 2024, 13:31

Situație inedită în timpul unei transmisiuni BBC. România a fost confundată cu Bulgaria pe harta inundațiilor.

Postul britanic BBC a făcut din nou o greșeală geografică notabilă, confundând România cu Bulgaria într-o hartă recentă despre inundațiile devastatoare din Europa.

Citește și: Gestul necontrolat făcut de Novak Djokovic în timpul unui interviu la BBC. S-a ridicat și a plecat

BBC a încurcat România cu Bulgaria pe harta inundațiilor

Luni, în timpul unei relatări despre impactul inundațiilor, BBC a prezentat o hartă în care România a fost plasată în locul Bulgariei, creând confuzie și amuzament pe rețelele sociale

Greșeala a fost semnalată rapid, fiind postată pe Facebook de analistul american Ian Bremmer, iar comentariile utilizatorilor nu au întârziat să apară.

Citește și: Directorul ANM anunță schimbări drastice ale vremii: Vin furtuni puternice, iar temperaturile vor scădea brusc

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

„Am locuit în România toată viața mea?”/ Stați să vedeți relatările din Orientul Mijlociu”/ E vorba de BBC, nu ne surprinde”/ Tehnic vorbind, mulți dintre noi avem rădăcini bulgare și invers”, sunt doar o parte din comentariile lăsate de internauți.

Aceasta nu este prima dată când BBC confundă cele două țări. În 2013, postul britanic a avut o altă eroare geografică, încurcând steagurile României și Bulgariei.

Potrivit sursei menționate anterior, România a fost colorată greșit în alb, verde și roșu, în timp ce steagul Bulgariei a fost reprezentat în roșu, galben și albastru. Greșeala a fost remarcată de jurnalista bulgară Nadya Pavlova, stârnind critici și amuzament.