Beatrice Mahler a declarat recent ca se declara optimista de cand a inceput sa scada numarul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus si totodata aceasta a spus ca spera ca lucrurile sa revina la normal si in cadrul spitalelor in care pandemia de COVID-19 a pus o presiune imensa pana acum.
Managerul Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, despre situatia pandemiei de OCVID-19!
Medicul Beatrice Mahler a declarat ca odata cu scaderea numarului de noi cazuri de COVID-19, spitalele din tara care pana acum s-au dedicat doar tratarii pacientilor infectati cu COVID-19, isi vor putea redeschide portile si pentru pacientii care sufera de alte afectiuni grave, care pana acum au avut accesul limitat pentru anumite ingrijiri medicale.
"Lucrurile sunt foarte bune, aș putea spune. În acest moment, în „Marius Nasta”, în secția de Terapie Intensivă Covid sunt șase pacienți.
Sper ca lucrurile să continue în această direcție și impactul pe care îl are această boală asupra nevoii de spitalizare a persoanelor infectate să fie tot mai mic, astfel încât direcționarea serviciilor de sănătate să fie către alte categorii de pacienți care au cu adevărat nevoie sau tot mai multă nevoie de internare în spital, pentru că avem efecte secundare ale pandemiei, avem cazuri de tuberculoză în creștere, avem pacienți cu cancere pulmonare care ajung târziu să fie diagnosticați.
Pentru ei, trebuie să creștem disponibilitatea medicilor", a subliniat managerul Institutului Marius Nasta, potrivit romaniatv.net
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Beatrice Mahler, despre campania de vaccinare anti-COVID-19!
Medicul Beatrice Mahler a precizat faptul ca vaccinarea este extrem de importanta deoarece contribuie atat la reducerea numarului de noi cazuri de COVID-19, cat si la reducerea presiunii ce a apasat pana acum pe intregul sistem medical din Romania. Totodata aceasta a mai precizat si faptul ca este din ce in ce mai important ca populatia sa inteleaga necesitatea vaccinarii.
"Nu o putem face decât dacă persoanele care au nevoie de vaccin înțeleg că este o soluție pentru noi imunizarea și, practic, decompresiunea sistemului de sănătate și a spitalelor, astfel încât noi, cei care suntem acolo, să putem să ne ocupăm și de alte categorii de pacienții", a mai spus medicul, potrivit romaniatv.net