Bebeluș salvat în ultima clipă, după ce a înghițit detergent. Micuțul a fost preluat de un elicopter SMURD

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 mai 2024, 00:40

Bebeluș salvat în ultima clipă, după ce a înghițit detergent

 
Sursa: PixaBay

Un bebeluș de doar 11 luni a fost preluat de un elicopter SMURD, după ce a trecut printr-un scenariu crunt și a fost la un pas să-și piardă viața.

Incidentul s-a petrecut în Bacău și a fost o adevărată misiune de salvare contracronometru. 

Un bebeluș de 11 luni a înghițit detergent

Caz șocant în Bacău, unde un bebeluș de aproape un an era pe punctul de a își pierde viața. Se pare că micuțul de doar 11 luni a ajuns la spital cu intoxicație după ce a înghițit detergent.

Citește și: Tragedie pe un drum din Constanța, unde un băiețel de aproape 5 ani și-a piedut viața după ce mașina în care se afla a fost de-a dreptul zdrobită

Deși inițial acesta a ajuns la Serviciul de Primiri Urgențe Bacău, starea sa gravă i-a făcut pe medici să-l intubeze și să solicite ajutorul elicopterului SMURD pentru a-l transporta la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Misiune de salvare contra-timp

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Incidentul care ar fi putut fi o adevărată tragedie a avut loc astăzi, în jurul orei 14.00

și a fost o misiune aeromedicală cu timp de răspuns în valoare de trei minute. Misiunea de salvare a avut loc pe Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău.

Citește și: Caz șocant în sistemul sanitar! Bărbatul care a fost operat și lăsat cu o frână de bicicletă în picior, ar fi fost consultat și cusut de un medic ginecolog

Inițial, bebelușul în vârstă de aproape un an a ajuns la Serviciul de Primiri Urgențe Bacău, suferind o intoxicație prin ingestie de detergenți.

Date fiind faptele petrecute și starea micuțului, medicii de pe UPU i-au acordat primul ajutor, iar copilul a fost intubat și stabilizat. Văzând starea sa destul de gravă, aceștia au solicitat elicopterul SMURD pentru ca micuțul să fie transportat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Elicopterul SMURD a ajuns imediat pe Heliport, aproximativ în trei minute de la solicitare. Acesta era în apropiere, fiind prezent la Trebeș la Raliul Moldovei. 

Misiunea de salvarea contracronometru a fost și de data aceasta una sigură și reușită, toate condițiile de aterizare și transportare în siguranță a micuțului fiind îndeplinite.