Bebelusii ai caror tati au varste inaintate risca sa aiba tulburari psihice

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:48

Bebelusii ai caror tati au varste inaintate prezinta riscuri mai mari de a suferi din cauza unor tulburari psihiatrice.

Cercetatorii de la Universitatea Indiana din Statele Unite ale Americii si de la Institutul Karolinska din Stockholm au analizat dosarele medicale ale tuturor persoanelor nascute in Suedia intre anii 1973 si 2001.

Ei au constatat o legatura foarte puternica intre varsta avansata a tatilor la data nasterii bebelusilor si un intreg evantai de patologii psihiatrice, precum autism, deficit de atentie, tulburare bipolara, schizofrenie, tentative de suicid si dependenta de droguri, dar si cu esecul scolar si rezultate slabe la testele de stabilire a coeficientului de inteligenta.



Astfel, comparat cu un bebelus nascut atunci cand tatal sau avea 24 de ani, cel al carui tata avea varsta de 45 de ani la nasterea sa prezinta un risc de 3,5 ori mai mare de a suferi de autism si un risc de 13 ori mai mare de a suferi de tulburari de atentie. Riscul de a fi bipolar era, de asemenea, de 25 de ori mai mare, iar riscul de a adopta un comportament suicidar si de a avea probleme cu drogurile era de 2,5 ori mai mare.
( sursa Mediafax)

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.