BEI APA PLATA? Uite ce NU STIAI despre apa pe care o cumperi in fiecare zi

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 oct 2020, 15:50

Apa este esentiala organismului. Daca fara mancare un om poate supravietui chiar si pana la 40 de zile, fara apa organismul cedeaza dupa numai trei zile, afirma medicii.

Specialistii spun ca apa ajuta la buna functionare a organismului, la scaderea in greutate si la mentinerea unei mase corporale adecvate. Medicii mai precizeaza ca inlocuirea apei cu alte lichide duce la aparitia bolilor precum diabet, hepatita, afectiuni gastrice sau cardiovasculare.

Pe piata din Romania exista o varietate de ape minerale, care difera in functie de continutul de ioni si minerale. in plus, acestea au si gusturi diferite.

in aceste conditii unele tipuri de apa pot fi consumate zilnic, fara limitare, in timp ce altele trebuie dozate, pentru ca sunt recomandate in tratarea unor boli.

Astfel, persoanele care sufera de litiaza renala sau hiperaciditate la nivelul stomacului trebuie sa renunte la consumul de apa carbogazoasa, atentioneaza medicii. Apa imbogatita cu bioxid de carbon creeaza aciditate. De aceea, este de preferat sa se consume apa plata, care este echivalenta cu cea minerala, din punct de vedere al sarurilor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Apa medicinala, de tipul celei de la izvoarele din statiunile balneoclimaterice, este foarte buna pentru persoanele care sufera de afectiuni reumatice si afectiuni gastrice, fiind utilizata atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern, dar numai la indicatia unui medic specialist.

Apa plata este cea mai indicata insa, pentru ca are un nivel scazut de substante carbogazoase, care se gasesc in compozitia ei naturala, fara nici un pic de adaos, asa cum se intampla in cazul apei imbogatite.

Lipsa hidratarii, atentioneaza specialistii, poate chiar sa agraveze unele boli. Deshidratarea conduce la cresterea glicemiei, accentuand in acest fel starea persoanelor cu diabet zaharat, dar agraveaza si alte afectiuni, cum sunt bolile de inima sau cele de rinichi.

( sursa Mediafax)