BEI APA PLATA? Uite ce NU STIAI despre apa pe care o cumperi in fiecare zi

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 oct 2020, 15:50

Apa este esentiala organismului. Daca fara mancare un om poate supravietui chiar si pana la 40 de zile, fara apa organismul cedeaza dupa numai trei zile, afirma medicii.

Specialistii spun ca apa ajuta la buna functionare a organismului, la scaderea in greutate si la mentinerea unei mase corporale adecvate. Medicii mai precizeaza ca inlocuirea apei cu alte lichide duce la aparitia bolilor precum diabet, hepatita, afectiuni gastrice sau cardiovasculare.

Pe piata din Romania exista o varietate de ape minerale, care difera in functie de continutul de ioni si minerale. in plus, acestea au si gusturi diferite.

in aceste conditii unele tipuri de apa pot fi consumate zilnic, fara limitare, in timp ce altele trebuie dozate, pentru ca sunt recomandate in tratarea unor boli.

Astfel, persoanele care sufera de litiaza renala sau hiperaciditate la nivelul stomacului trebuie sa renunte la consumul de apa carbogazoasa, atentioneaza medicii. Apa imbogatita cu bioxid de carbon creeaza aciditate. De aceea, este de preferat sa se consume apa plata, care este echivalenta cu cea minerala, din punct de vedere al sarurilor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Apa medicinala, de tipul celei de la izvoarele din statiunile balneoclimaterice, este foarte buna pentru persoanele care sufera de afectiuni reumatice si afectiuni gastrice, fiind utilizata atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern, dar numai la indicatia unui medic specialist.

Apa plata este cea mai indicata insa, pentru ca are un nivel scazut de substante carbogazoase, care se gasesc in compozitia ei naturala, fara nici un pic de adaos, asa cum se intampla in cazul apei imbogatite.

Lipsa hidratarii, atentioneaza specialistii, poate chiar sa agraveze unele boli. Deshidratarea conduce la cresterea glicemiei, accentuand in acest fel starea persoanelor cu diabet zaharat, dar agraveaza si alte afectiuni, cum sunt bolile de inima sau cele de rinichi.

( sursa Mediafax)

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.