Belli Siciliani - experienta autentica siciliana chiar in inima Bucurestiului

Author: B.M.
Actualizat: 27 nov 2020, 13:10

Gastronomie autentica siciliana, bucatari, reţete şi ingrediente exclusiv din Sicilia.

Este reteta care a transformat Belli Siciliani intr-unul dintre locurile de neratat din Bucuresti.

"Locul nostru este nascut ca urmare a nevoii familiei noastre siciliene de a manca la fel ca la domiciliul mamei mele din Sicilia, motiv pentru care ne-am organizat in cautarea unui loc de cumparare pe care sa-l aranjam exact ca un colt al Siciliei.

"Si astfel am ajuns sa ne mutam cu ceilalti frati si surori, si cu nepotii din Sicilia pe strada Matasari 47 unde am infiintat un restaurant traditional sicilian "Belli Siciliani", un laborator tipic sicilian, o

cofetarie si, de asemenea, o crama ca in Sicilia", spune unul dintre proprietari.

Restaurantul se mandreste si cu titlul de „Ambasadorii bucatari ai Siciliei in lume”.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

In apropierea Craciunului, echipa Kanal D s-a delectat cu mancaruri si dulciuri de la Belli Siciliani.

Preparatele sunt speciale pentru ca, pe langa faptul ca toate ingredientele sunt aduse direct din Sicilia, totul se face in laboratorul propriu: de la paine si pandispan pana la martipan, creme si panettone. Cel mai important: nu se folosesc conservanti!

Gradina de vara, picturile de pe pereti, tablourile si toate obiectele decorative, florile de cenusa vulcanica si tabletele pictate in piatra din lava vulcanului Etna, dar si mobilierul si obiectele decorative au fost realizate de mesterii sicilieni ai familiei detinatoare.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.