Ben Affleck, IN CULMEA FERICIRII! A castigat OSCARUL pentru cel mai bun film

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 31 aug 2021, 06:50

Lungmetrajul "Argo", de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gala de decernare a acestor distinctii.

Evenimentul a avut loc aseara la Los Angeles. Ceremonia a fost transmisa in direct aproape in toate continentele. Cea care a prezentat categoria “Cel mai bun film” a fost insasi prima doamna a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, alaturi de Jack Nicholson. Anul acesta, la categoria "Cel mai bun film" au mai fost nominalizate "Amour", de Michel Haneke, "Django Unchained", de Quentin Tarantino, "Zero Dark Thirty", de Kathryn Bigelow, "Lincoln", de Steven Spielberg, "Les Miserables", de Tom Hooper, "Life of Pi", de Ang Lee, "Silver Linings Playbook", de David O.
Russell, si "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin.

Filmul “Argo” descrie misiunea de salvare a unor diplomati americani prinsi in mijlocul Revolutiei iraniene din 1979. Anterior galei Oscar 2013, pelicula “Argo” a castigat Globul de Aur, precum si alte premii la fel de importante. In afara de titlul “Cel mai bun film”, “Argo” a obtinut si distinctia de “Cel mai bun scenariu adaptat” si “Cel mai bun montaj”.


 

Taguri: