Puțini știu, însă, că șoriciul de porc, pe lângă faptul că este un adevărat deliciu, aduce un aport foarte esențial organismului uman.
Ce spun nutriționiștii despre șorici
Conform nutriționistei Mihaela Bilic, românii se pot bucura liniștiți de savoarea șoriciului, întrucât acesta nu îngrașă, ba din contră, are proprietăți foarte benefice, ajutând în mod considerabil organismul uman.
„Anul acesta am avut parte de ritualul complet al pregătirii și tranșării porcului pentru Crăciun. Exact ca și în poezia lui Nicolae Labiș, “Moartea căprioarei”, emoțiile mele au fost
Și merită știut că nu îngrașă, ci este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate, extrem de eficient pentru organism. Pomana porcului este cu siguranță cea mai gustoasă introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă!”, scrie nutriționista.
Totuși, există și câteva contraindicații, acesta nefiind recomandat oamenilor cu hipertensiune sau colesterol mărit.
Citește și: Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun? Multă lume nu știe care este data corectă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
O altă delicatesă de Crăciun este friptura de porc
Un alt preparat-vedetă care nu trebuie să lipsească de sărbători este friptura de porc. Pentru a-i potența aroma, este indicat ca aceasta să fie condimentată corespunzător și pusă la marinat.
În timpul pregătirii unei marinade, amestecați toate condimentele și legumele în lichidul respectiv, asigurându-vă că obțineți o compoziție omogenă. Apoi, submergeți bucățile de carne în lichid, asigurându-vă că sunt bine acoperite.
Există două tipuri principale de marinade: cele acide (cu oțet, suc de lămâie, vin) și cele enzimatice (cu ananas, papaya sau ghimbir). Totuși, este important de menționat că cele enzimatice sunt rar folosite în bucătăria tradițional-românească.
Este important de știut că cele mai importante ingrediente pentru o friptură gustoasă sunt: pătrunjel, chimen, mărar, maghiran, oregano, curry, rozmarin, cimbru, foi de dafin, praf de ceapă și usturoi, fenicul, turmeric, ardei iute, salvie, sare, piper, hrean, busuioc, coriandru, ghimbir, boabe de muștar și chiar și mentă.
Citește și: Rețetă de sarmale pentru Crăciun: Cât timp trebuie lăsate la fiert?