BENEFICIILE lichidului seminal pentru sanatatea femeilor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 aug 2021, 20:05

Potrivit unui nou studiu, sperma contine substante care influenteaza intr-un mod pozitiv starea de spirit a femeilor, facandu-le sa se simta mai fericite.

Pe langa spematozoizi, lichidul seminal mai contine cortizol, hormoni estrogeni, oxitocina si tirotropina. Oxitocina este hormonul atasamentului, tirotropina este un hormon care stimuleaza glanda tiroida, cortizolul este un hormon esential pentru mentinerea mai multor functii ale organismului. Acest cocktail de substante fac din lichidul seminal cel mai bun antidepresiv pentru femei.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Cercetatorii

de la State University din New York au concluzionat ca femeile care fac sex neprotejat nu prezinta aproape niciun simptom al depresiei. Nu au putut spune acelasi lucru despre femeile care folosesc prezervativul in timpul actului sexual. Sunt fericite doar femeile care fac sex neprotejat si, prin urmare, sunt inseminate. Cele care se protejeaza cu ajutorul prezervativului sunt la fel de nefericte ca cele care practica abstinenta, au spus specialistii.
Experimentul a fost facut pe un esantion de 293 de femei. Acestea au completat un chestionar amplu privind diverse aspecte din viata lor sexuala. 

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.