Mierea de albine are mai multe proprietăți și aduce numeroase beneficii organismului uman. Iată 10 beneficii pentru sănătatea corpului.
Mierea are mai multe avantaje pentru sănătate
Mierea este considerată unul dintre cei mai apreciați și mai frecvent folosiți îndulcitori, mierea de albine are o mulțime de avantaje pentru sănătate. Aceasta nu este doar gustoasă ci este un întreg izvor de sănătate. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, enzime, aminoacizi și minerale (calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu).
Citește și: De ce schimbarea orei cauzează adesea probleme?
Mierea atenuează alergiile
Aceasta are efect anti-inflamator, fiind indicată pentru a reduce simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere. Mierea conține cantități mici de polen, iar dacă organismul este expus la cantități moderate, ea poate declanșa un răspuns imun al organismului care produce anticorpi la polen.
Mierea este o sursă natural de energie
Mierea este considerată o sursă naturală de energie și conține doar 17 gr de carbohidrați per lingură.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
Zahărul său natural intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un impuls rapid de energie. Creșterea nivelului de zahăr din sânge acționează ca o sursă de energie pe termen scurt pentru antrenament, în special în exerciții de anduranță mai lungi.
Mierea ameliorează problemele legate de sinusuri
Din cauza nivelului ridicat de poluare și de praf din aer, tot mai multe persoane au probleme cu sinusurile.
Mierea ajută la tratarea bolilor gingivale
Datorită proprietăților sale anti-bacteriene, mierea ajută poate fi folosită pentru a trata afecțiunile gingivale, cum ar fi gingivita. Ea poate fi utilizată pentru a trata afecțiunile gingivale, cum ar fi gingivita.
Mierea îți oferă o stare de bine și te ajută să adormi mai ușor
Persoanele care au probleme cu somnul ar trebui să bea înainte de culcare un pahar de lapte cald în care se pune o linguriță cu miere.
Mierea previne diabetul
Potrivit mai multor studii s-a demonstrat faptul că eliminarea zahărului din alimentație și înlocuirea acestuia cu mierea, ca și îndulcitor natural, poate scădea riscul de apariție al diabetului cu aproximativ 70 de procente.
Mierea ajută la susținerea celulelor ficatului
Ficatul are nevoie de o cantitate mai mare de proteine, glucide și vitamine, mai ales în cazul afecțiunilor hepatice. De aceea, consumul regulat de miere este un adjuvant natural pentru sistemul digestiv, ajutându-l să asimileze mai repede nutrienții din alimente, tocmai pentru a hrăni celulele hepatice.
Citește și: Ridichea neagră: contraindicații și beneficii. Cine nu ar trebui să consume această legumă
Aceasta este un remediu anti-tusiv, care ajută la calmarea durerilor în gât. Mierea are efecte lubrefiante la nivelul pielii și este considerat unul dintre cele mai bune medicamente naturale.
Mierea tratează rănile și arsurile
Mierea ajută la tratarea arsurilor și a rănilor deoarece are un efect cicatrizant, aceasta putând fi aplicată direct pe rană.
Acest aliment minune reglează nivelul colesterolului
Nivelul ridicat de colesterol în organism poate duce la afecțiuni grave. Astfel că, acesta poate fi scăzut cu ajutorul consumului zilnic de miere, dar nu mai mult de o lingură pe zi.
Mierea previne apariția afecțiunilor osoase
Consumul regulat de miere ajută la prevenirea osteoporozei deoarece ajută corpul uman să sintetizeze cantitatea de hormoni de care are nevoie. Osteoporoza apare atunci când organismul nu sintetizează în mod optim hormonii estrogeni de care are nevoie pentru fixarea calciului în oase.
Sursă: adevarul.ro