Beneficiile uimitoare ale consumului de bere

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 21 sep 2018, 16:08

Berea este un aliment complex, bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti.

Din ce in ce mai multe cercetari medicale scot la iveala faptul ca un consum moderat al acestui aliment natural, obtinut prin procesarea plantelor, aduce o serie de beneficii organismului.

Haideti sa decoperim care sunt acestea.

  • Protejeaza inima

Berea contine vitamina B6, care are rolul de a proteja inima impotriva afectiunilor cardiovasculare. Aceasta vitamina are rolul de a subtia sangele si de a preveni formarea cheagurilor de sange care pot duce la blocarea arterelor.

  • Intareste oasele

Siliciul, calciul si fosforul din bere au un rol benefic asupra cresterii densitatii osoase, prevenind astfel riscul aparitiei fracturilor si a osteoporozei.

  • Previne anemia

Consumul moderat de bere aduce un aport important de vitamina B12 si acid folic – doi nutrienti esentiali in prevenia aparitiei anemiei.

Vitamina B12 este benefica si pentru mentinerea unei activitati cerebrale normale, concentrare si sustinerea memoriei.

  • Mentine sanatatea rinichilor

Fiind o importanta sursa de magnezius si potasiu, berea este benefica in cazul problemelor la rinichi. Berea este si un excelent diuretic, ceea ce este un alt plus in mentinerea sanatatii rinichilor.

  • Imbunatateste digestia

Berea are proprietatea de a stimula digestia si producerea enzimelor pancreatice.

  • Scade tensiunea arterial

Potrivit cercetarilor, cei care obisnuiesc sa consume bere in mod regulat si moderat, au tensiunea arteriala mai mica decat persoanele care prefera vinul.

  • Combate insomnia

Continutul bogat de acid nicotinic si de lacto-flavina contribuie la imbunatatirea calitatii somnului.

  • Are un efect de intinerire

Antioxidantii din bere si vitamina E au un rol important in mentinerea sanatatii pielii.

  • Previne aparitia cancerului

In bere s-a descoperit existenta xanthohumolui –  un compus important in prevenirea aparitiei cancerului de prostata. 

 

 

Taguri: