Din ce in ce mai multe cercetari medicale scot la iveala faptul ca un consum moderat al acestui aliment natural, obtinut prin procesarea plantelor, aduce o serie de beneficii organismului.
Haideti sa decoperim care sunt acestea.
- Protejeaza inima
Berea contine vitamina B6, care are rolul de a proteja inima impotriva afectiunilor cardiovasculare. Aceasta vitamina are rolul de a subtia sangele si de a preveni formarea cheagurilor de sange care pot duce la blocarea arterelor.
- Intareste oasele
Siliciul, calciul si fosforul din bere au un rol benefic asupra cresterii densitatii osoase, prevenind astfel riscul aparitiei fracturilor si a osteoporozei.
- Previne anemia
Consumul moderat de bere aduce un aport important de vitamina B12 si acid folic – doi nutrienti esentiali in prevenia aparitiei anemiei.
- Mentine sanatatea rinichilor
Fiind o importanta sursa de magnezius si potasiu, berea este benefica in cazul problemelor la rinichi. Berea este si un excelent diuretic, ceea ce este un alt plus in mentinerea sanatatii rinichilor.
- Imbunatateste digestia
Berea are proprietatea de a stimula digestia si producerea enzimelor pancreatice.
- Scade tensiunea arterial
Potrivit cercetarilor, cei care obisnuiesc sa consume bere in mod regulat si moderat, au tensiunea arteriala mai mica decat persoanele care prefera vinul.
- Combate insomnia
Continutul bogat de acid nicotinic si de lacto-flavina contribuie la imbunatatirea calitatii somnului.
- Are un efect de intinerire
Antioxidantii din bere si vitamina E au un rol important in mentinerea sanatatii pielii.
- Previne aparitia cancerului
In bere s-a descoperit existenta xanthohumolui – un compus important in prevenirea aparitiei cancerului de prostata.