Benzinăria care înapoiază diferența de bani tuturor clienților, după ce s-a stat la cozi infernale când au crescut prețurile

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 10 mar 2022, 16:57

Benzinăriile care au profitat de disperarea oamenilor de a cumpăra carburant înapoiază diferența de bani tuturor clienților

Sursa: Facebook

Ieri seară, pe 9 martie, a fost isterie în toate benzinăriile, după un zvon conform căruia benzina ar urma să ajungă la prețul de 11 lei/litru. Cel mai scump carburant a fost la stațiile Eso Petrol din Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și Moșnița Nouă, dar metoda a fost extinsă în întreaga țară.

Staţiile de carburanți din Timişoara şi zona periurbană au fost umplut miercuri seară. Şoferii au format cozi uriașe, unii dintre ei și-au umplut și canistre cu carburant, din disperarea că benzina se va scumpi din cauza războiului din Ucraina. 

Benzinăriile care au profitat de disperarea românilor cauzată de zvonurile despre o criză a carburanților le oferă diferența de bani înapoi

La unele benzinării, preţul pentru un litru de benzină sau motorină s-a apropiat de 10 lei. 

La un moment dat, s-a afişat un preţ unitar de 9,99 lei pentru motorină şi benzină. Dar după ce au apărut informații pe rețelele sociale cum că nu există motive de panică sau de formare a cozilor la benzinării, cei de la Eso Petrol au readus prețul la cel inițial, speriaţi de consecinţe. 

 

Citeste si: Isterie la benzinării! Panicați că prețul carburanților va exploda, șoferii au format cozi uriașe la stațiile de alimentare! În județul Bihor un litru de combustibil a ajuns să coste astăzi peste 11 lei!

„În urma deciziilor impulsive din data de 09.03.2022 la reacţia unora care au venit să alimenteze în tot felul de recipiente cantităţi foarte mari, într-un moment în care aveam informaţii de la parteneri referitoare la o creştere a preţului peste noapte cu sume însemnate şi riscul de a rămâne fără stocuri de carburant pe

termen lung, fără să ne gândim la impactul asupra clienţilor de bună credinţă, vedem necesitatea de a veni cu scuzele noastre sincere, susţinute de înapoierea diferenţei de bani de la preţul iniţial la cel mărit, pe baza bonului fiscal. În speranţa că veţi reuşi să înţelegeţi reacţia noastră în condiţiile date, vă mulţumim anticipat”, a fost mesajul transmis de Eso Petrol, în care și-au exprimat scuzele. 

Oamenii sunt supărați din cauza celor care profită de disperarea cetățenilor

„Nişte bişniţari de combustibil speculanţi de doi lei, mai penibil de atât nu se poate, dar ce e mai tare că unii au şi plătit. Aia este şi mai grav. Mă pun în pielea unuia care a alimentat ieri în nebunia aceea... Mi-e ruşine să ies din casă de “deştept” ce am fost”.   

„Foarte bine au făcut! Trebuia să pună 20 lei şi sigur îşi rupeau gâtu toţi la alimentare! E privată, omul face şi pune ce preţ vrea! “Oile” decid dacă se bagă sau nu! Nu le da nimic înapoi”. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Se vor forma noi cozi? De data aceasta la... bani?”.   

„Să vă ţineţi banii pentru amenzile ce urmează”   

„Azi timp de trei ore trebuia să fie preţul 4.99 lei ca să acceptăm scuzele, sau să dea diferenţa de bani înapoi”.   

Citeste si: Prețurile la carburanți au ajuns la praguri exagerate! Dan Negru: „Un plin de 50 L costă 353 lei. Un zbor până-n Dubai e mai ieftin, 219 lei”

„Felicitări, nu am văzut de mult o atitudine atât de corecta, deşi la urma urmei nu trebuie să restituiţi nimic atât timp cât nu a avut nimeni pistolul la cap să alimenteze!”.

„Las-o aşa cum a căzut, faptele vorbesc, nu vorbele. Ai şansa data viitoare să procedezi corect”. 

„Felicitări antreprenorului de la Eso! 9.99/l-diesel a fost un preţ corect pentru comunitatea din Dumbrăviţa. Îţi dorim mult succes!” 

„Nu le-aş mai da nimic înapoi. Prostia se plăteşte! Din cauza lor, astă seară noi am stat zeci de minute în trafic pentru a ajunge acasă de la servici” .   

„Eu sper ca amenzile să depăşească câştigurile avute după scumpirile astea nejustificate! La situaţii de genul asta ar trebui făcute dosare penale!”, au fost câteva dintre comentariile lăsate de internauți.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.