La prima vedere nu există nicio legătură între pandemia de coronavirus și producția de bere sau băuturi acidulate, dar se pare că noul virus are efecte negative inclusiv în această zonă.
Citeste si: Iesim din case de 1 mai? Anuntul facut de Raed Arafat!
Berea şi băuturile răcoritoare, în pericol să își piardă acidul din cauza pandemiei de coronavirus. Care este legătura?
Din cauza restricțiilor impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului, cererea de benzină la pompe a scăzut cu mai bine de 30%, iar acest lucru influențează în mod direct producția de bere și băuturi acidulate. Mai exact, dioxidul de carbon din aceste băuturi este obținut în urma procesării etanolului din benzină, iar cum cererea a scăzut, automat prețul pentru dioxidul de carbon a crescut în mod semnificativ.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Astfel, marii producători sunt puternic afectați, anunțând că preţul pentru dioxidul de carbon a crescut cu 25%. În SUA, din 45 de întreprinderi care procesează etanolul şi vând dioxid de carbon, 34 fie și-au întrerupt activitatea, fie au redus producția ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit digi24.ro.
Nu doar producătorii de bere sau băuturi acidulate sunt puternic afectați în urma creșterii prețului dioxidului de carbon, ci și firmele care procesează carne, dioxidul de carbon fiind necesar pentru împachetarea, păstrarea şi transportul cărnii.