Bianca și Patrizia, cele două tinere românce care și-au pierdut viața în urma unei viituri devastatoare în Italia, au fost aduse acasă în Târna Mare, județul Satu Mare. Ziua de vineri a fost declarată zi de doliu în comuna lor natală, iar sâmbătă va avea loc înmormântarea. Întreaga comunitate a fost profund afectată de această tragedie și își arată solidaritatea și respectul față de cele două fete.
Comunitatea din Târna Mare este în doliu
În această dimineață, trupurile neînsuflețite ale Biancăi și Patriziei au ajuns în Târna Mare, unde au fost întâmpinate de rude și localnici, inclusiv copii îmbrăcați în costume tradiționale. A fost un moment de profundă tristețe și emoție, un moment în care comunitatea și-a arătat durerea și susținerea pentru familiile îndoliate.
Autoritățile locale au declarat ziua de vineri drept zi de doliu în memoria celor două tinere.
În acest context tragic, încă nu se cunosc informații despre Cristian Molnar, cea de-a treia persoană luată de ape în Italia. De mai bine de o săptămână, părinții celor două fete caută răspunsuri.
Ei se întreabă dacă intervenția pompierilor a fost adecvată și de ce martorii care au filmat tragedia nu au intervenit pentru a le salva pe fete.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citește și: Zi liberă pe 5 iunie! Cine sunt românii care vor sta acasă miercuri
Durere fără margini pentru o mamă
Mama Patriziei a exprimat cu durere și frustrare sentimentele sale.
„Simt doar durere, nu am putere să mă uit cum a luptat pentru viața ei.
„După părerea mea, se putea face mai mult. Nu vreau dreptate, nu mă încălzește cu nimic. Aș vrea doar ca ei să nu fi murit degeaba, măcar să schimbe puțin legile, să fie mai pregătiți pentru operațiunile de salvare. Atât, doar asta”, a adăugat ea, sperând că această tragedie va determina o schimbare în modul în care sunt gestionate astfel de situații de urgență.
În timp ce comunitatea din Târna Mare se pregătește să le conducă pe Bianca și Patrizia pe ultimul drum, căutările pentru Cristian Molnar continuă în Italia. Deja de cinci zile, peste 80 de pompieri și voluntari îl caută pe Cristian cu ajutorul bărcilor, dronelor și câinilor de urmă. Tragedia celor trei tineri a stârnit o reflecție globală asupra fenomenului de a filma în loc de a ajuta, un comportament care a fost criticat de specialiști.