Bianca și Patrizia s-au întors acasă, în România: Zi de doliu în comunitatea din Târna Mare! Familia si prietenii își iau ADIO de la cele două fete

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 08 iun 2024, 13:53

Trupurile neînsuflețite ale Biancăi și Patriziei au fost repatriate și au ajuns în Târna Mare.

Sursa: Facebook

Tinerele Bianca și Patrizia, victime ale viiturii din Italia, au fost repatriate și vor fi conduse sâmbătă pe ultimul drum.

Bianca și Patrizia, cele două tinere românce care și-au pierdut viața în urma unei viituri devastatoare în Italia, au fost aduse acasă în Târna Mare, județul Satu Mare. Ziua de vineri a fost declarată zi de doliu în comuna lor natală, iar sâmbătă va avea loc înmormântarea. Întreaga comunitate a fost profund afectată de această tragedie și își arată solidaritatea și respectul față de cele două fete.

Comunitatea din Târna Mare este în doliu

În această dimineață, trupurile neînsuflețite ale Biancăi și Patriziei au ajuns în Târna Mare, unde au fost întâmpinate de rude și localnici, inclusiv copii îmbrăcați în costume tradiționale. A fost un moment de profundă tristețe și emoție, un moment în care comunitatea și-a arătat durerea și susținerea pentru familiile îndoliate.

Autoritățile locale au declarat ziua de vineri drept zi de doliu în memoria celor două tinere.

Sâmbătă, Bianca și Patrizia vor fi înmormântate în ceremonii separate, în localitatea lor natală. Comunitatea se pregătește să le conducă pe ultimul drum, înconjurate de dragostea și amintirile celor care le-au cunoscut și le-au iubit.

În acest context tragic, încă nu se cunosc informații despre Cristian Molnar, cea de-a treia persoană luată de ape în Italia. De mai bine de o săptămână, părinții celor două fete caută răspunsuri.

Ei se întreabă dacă intervenția pompierilor a fost adecvată și de ce martorii care au filmat tragedia nu au intervenit pentru a le salva pe fete.

Citește și: Ce taxe trebuie să plătești pentru o noapte în Roma, în 2024. La prețul de cazare se adaugă o taxă majorată de ședere în Italia

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Zi liberă pe 5 iunie! Cine sunt românii care vor sta acasă miercuri

Durere fără margini pentru o mamă

Mama Patriziei a exprimat cu durere și frustrare sentimentele sale.

„Simt doar durere, nu am putere să mă uit cum a luptat pentru viața ei.

A murit în direct, toți au filmat-o și nimeni nu a salvat-o”, a spus ea printre lacrimi. Aceste cuvinte reflectă neputința și suferința pe care o simte, în timp ce se confruntă cu pierderea fiicei sale de 20 de ani, studentă la Academia de Belle Arte din Udine.

„După părerea mea, se putea face mai mult. Nu vreau dreptate, nu mă încălzește cu nimic.

Aș vrea doar ca ei să nu fi murit degeaba, măcar să schimbe puțin legile, să fie mai pregătiți pentru operațiunile de salvare. Atât, doar asta”, a adăugat ea, sperând că această tragedie va determina o schimbare în modul în care sunt gestionate astfel de situații de urgență.

În timp ce comunitatea din Târna Mare se pregătește să le conducă pe Bianca și Patrizia pe ultimul drum, căutările pentru Cristian Molnar continuă în Italia. Deja de cinci zile, peste 80 de pompieri și voluntari îl caută pe Cristian cu ajutorul bărcilor, dronelor și câinilor de urmă. Tragedia celor trei tineri a stârnit o reflecție globală asupra fenomenului de a filma în loc de a ajuta, un comportament care a fost criticat de specialiști.