Biden îi avertizează pe dușmanii Israelului! Ce a spus presedintele?

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 09 oct 2023, 10:32

Atacul masiv al Hamas asupra Israelului a provocat groază în multe părți ale lumii. Președintele american Biden i-a avertizat pe inamicii Israelului!

Sursa: PixaBay

Atacul masiv al Hamas asupra Israelului a provocat groază în multe părți ale lumii. Președintele american Biden i-a avertizat pe inamicii Israelului!

Atacul masiv al Hamas asupra Israelului a provocat groază în multe părți ale lumii. Președintele american Biden i-a avertizat pe inamicii Israelului să nu profite de situație. Ministrul de externe Baerbock a vorbit despre o cezură, afirmând că există o amenințare de escaladare regională.Liderii guvernamentali și șefii de stat din întreaga lume s-au poziționat în urma atacurilor masive asupra Israelului de către miliția teroristă Hamas. Președintele american Joe Biden a asigurat statul Israel de sprijinul Statelor Unite.

"Israelul are dreptul de a se apăra pe sine și pe poporul său", a declarat Biden la Washington, după o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. "Statele Unite avertizează toate celelalte grupuri ostile Israelului să profite de această situație", a continuat Biden, potrivit comunicatului Casei Albe. "Iar sprijinul administrației mele pentru securitatea Israelului este solid și neclintit". El a declarat că SUA este pregătită să ofere Israelului "toate mijloacele adecvate de sprijin".
anterior, secretarul de stat Anthony Blinken și o purtătoare de cuvânt a Consiliului Național de Securitate al SUA și-au exprimat un sprijin similar. "SUA condamnă pe deplin atacurile neprovocate asupra civililor israelieni de către teroriștii Hamas", a declarat Adrienne Watson.

Avertizează asupra unei "escaladări regionale majore"

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a avertizat și alți actori să se alăture terorii Hamas.

"Această zi este un moment de cotitură, un act de escaladare fără precedent din partea Hamas", a declarat politicianul ecologist. "Din cauza acestor atacuri teroriste, există acum pericolul incalculabil al unei escaladări regionale majore." Hamas a adus teroarea asupra Israelului la o scară fără precedent, a spus Baerbock. "Nimic nu justifică tirul nediscriminatoriu de rachete, atacurile de comando asupra civililor pașnici, răpirea brutală a oamenilor nevinovați". Luarea de ostatici de către Hamas a fost "odiosă și o încălcare a dreptului umanitar internațional".
Baerbock a mai spus că echipa de criză a guvernului german s-a reunit la Ministerul Federal de Externe. În acest moment, călătoriile în Israel și în teritoriile palestiniene sunt puternic descurajate. Baerbock a făcut apel la toți cetățenii germani aflați pe teren să se înscrie pe lista de criză. "Teroarea Hamas trebuie să înceteze imediat", a cerut Baerbock. Guvernul german este solidar cu Israelul. În conformitate cu dreptul internațional, Israelul are dreptul să se apere.
Escaladarea violențelor de către Hamas arată încă o dată că numai o soluție politică poate aduce o viață de pace și demnitate pentru poporul israelian și palestinian. Germania condamnă aceste atacuri ale Hamas și este alături de Israel", a scris cancelarul Olaf Scholz pe platforma online X, fostul Twitter. De asemenea, președintele german Frank-Walter Steinmeier l-a asigurat pe președintele israelian Izchak Herzog de solidaritatea sa în timpul unei convorbiri telefonice.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Protecția instituțiilor evreiești a fost consolidată

Potrivit Consiliului Central al Evreilor, personalul de securitate al instituțiilor evreiești din Germania va fi, de asemenea, suplimentat, având în vedere atacurile Hamas. "În ceea ce privește atacul terorist asupra Israelului și situația de securitate pentru instituțiile evreiești din Germania, suntem în schimburi intense cu autoritățile de securitate", a anunțat Consiliul Central pe platforma Instagram. "Măsurile polițienești în fața instituțiilor evreiești sunt sporite la nivel național. Acest lucru este un răspuns la amenințarea abstractă ridicată".
ONU a cerut încetarea imediată a violențelor. Secretarul general Antonio Guterres a emis o declarație în care s-a declarat "îngrozit" de atacurile și răpirile israelienilor de către Hamas. El a făcut apel la reținere și la protejarea civililor în conformitate cu dreptul umanitar internațional. În același timp, el a făcut apel la încetarea violențelor. Volker Türk, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, a cerut Israelului "să ia toate măsurile de precauție pentru a evita victimele civile" în loviturile de represalii în Gaza, potrivit unui comunicat. Malta a cerut o sesiune specială a Consiliului de Securitate al ONU, potrivit diplomaților.

Citește și: Sute de morți în urma atacurilor asupra Israelului

Citește și: Atac masiv asupra Israelului! Peste 5000 de rachete lansate!

Citește și: Președinții consideră că parteneriatul este indispensabil!