Bidonul cu apa de la H2On, din policarbonat sau tritan, solutia impotriva PET-urilor cancerigene!

Author: Oana Iosif

Apa si sucurile imbuteliate la PET, depozitate la temperaturi ridicate pentru perioade indelungate de timp, pot prezenta pericole serioase pentru sanatate, continand inclusiv substante cu potential cancerigen.

Din acest motiv, este recomandat consumul de apa imbuteliata in bidoane din policarbonat sau tritan, depozitate in conditii sigure, intrucat astfel se elimina riscul contactului cu compusi nedoriti. Un astfel de exemplu pe piata de servicii de livrare apa din Romania este H2On, companie care livreaza apa la birou si la domiciliu, in aceeasi zi, fara taxe de transport si fara comanda minima, in peste 30 de judete din tara.

"In cazul depozitarii PET-urilor pe termen lung, chiar si in cazul unor temperaturi optime, insa mai ales in cazul unor temperaturi ridicate, dinspre ambalaj spre continut, fie apa, fie sucuri, sunt difuzati compusi chimici (...) Bauturile carbogazoase, inclusiv apa minerala, si PET-urile mai reduse ca dimensiuni, spre exemplu cele de 0,5 litri, sunt mai periculoase decat bauturile necarbogazoase, respectiv PET-urile de dimensiuni mai mari, in ceea ce priveste transferul toxinelor in apa (...) Acestea pot duce la boli pulmonare, cardiace, dar chiar si la cancer pulmonar, afectiuni si tulburari ale aparatului reproducator si o serie de mutatii. Prin urmare, putem spune cu certitudine ca exista factori cancerigeni", a explicat Conf. Dr. habil. Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

La randul sau, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului sustine, prin vocea Directorului General, ca exista un "risc cancerigen" in cazul in care sticlele din PET nu sunt tinute la temperaturile corespunzatoare.

"Odata cu cresterea temperaturii de depozitare, exista riscul ca PET-ul sa elimine in lichid unele substante care pot pune in pericol sanatatea oamenilor, existand chiar si un risc cancerigen. Clientilor le transmitem ca, daca observa o sticla fierbinte pe raft, sa nu o achizitioneze si sa atentioneze comerciantul pentru a o retrage de la vanzare. Exista chiar si cazuri in care sucurile acidulate devin bombate, din cauza depozitarii la caldura. Acesta este un semn clar ca produsul este alterat si nu trebuie consumat", a explicat Paul Anghel.

Bidonul de apa de 19 litri de la H2On, solutia sigura si sanatoasa!

In acest sens, este recomandat consumul apei numai din bidoane care nu sunt confectionate din PET. "La H2On, bidoanele de 19 litri sunt confectionate exclusiv din policarbonat sau tritan, materiale 100% sigure pentru sanatatea utilizatorilor", explica Nathaniel Geana, proprietarul H2On, companie 100% romaneasca de livrare apa, care a fost de curand distinsa, pentru a treia oara consecutiv, cu premiul "Superior Taste Award", de catre prestigiosul International Taste Institute din Bruxelles (Belgia).

Nathaniel Geana a oferit si cateva sfaturi cu privire la depozitarea si folosirea bidoanelor cu apa, in vederea eliminarii oricarui risc pentru consumatori. "Apa de la H2On este microbiologic pura si nu este tratata prin clorinare, legea interzicand acest tip de tratament pentru apa de izvor. Bidoanele noastre cu apa trebuie depozitate la loc ferit de expunerea directa a razelor soarelui, la fel si dozatorul de la H2On. Continutul unui bidon trebuie consumat in maximum 3 saptamani de la desigilare", explica proprietarul H2On.

Pe langa imbutelierea sigura si certificarile internationale, apa de la H2On vine si cu numeroase alte avantaje pentru clienti, fie ca vorbim despre persoane fizice sau juridice (firme).

"Oamenii aveau nevoie de un serviciu rapid, in aceeasi zi, iar H2On le ofera clientilor apa atunci cand le este sete, intrucat ne permitem acest lucru din punct de vedere birocratic si logistic. Sistemul nostru unic si deosebit de eficient de livrare apa la birou sau domiciliu, in aceeasi zi, in 30 de judete din tara, ne ajuta sa oferim consumatorilor necesarul de apa potabila zilnic, fara efort si fara a impune un volum de consum lunar", explica Nathaniel Geana.

Firma de servicii de livrare apa H2On - nr. 1 in online si preferata vedetelor

Acesta mai precizeaza ca H2On nu percepe niciun fel de taxa suplimentara, pe principiul "cat comanzi, atat platesti". Astfel, nu exista taxe de transport si nici alte taxe extra. "Aceasta abordare este unul dintre motivele pentru care suntem cea mai urmarita firma de servicii de livrare apa in mediul online, iar numeroase personalitati cunoscute din Romania apeleaza intotdeauna la noi", spune Nathaniel Geana.

De altfel, inclusiv vedetele care consuma apa numai de la H2On, printre care Andreea Marin, Victor Slav sau Teo Trandafir, au remarcat avantajele incontestabile ale produsului. "Eu am ales H2On pentru ca nimeni nu ma mai bate la cap cu abonament, contract sau comenzi minime. Totul este foarte simplu: sun, cer cat am nevoie si apa ajunge la mine in aceeasi zi!", spune Victor Slav.

Urmatorul client H2On poti fi chiar tu! Si poti imparti bucuria cu familia sau colegii tai! Apa de la H2On este de calitate superioara, certificata international, depozitata in bidoane de 19 litri din policarbonat sau tritan, eliminand astfel riscurile cancerigene ale PET-urilor, si ajunge la tine in aceeasi zi, fara taxe de transport sau comanda minima impusa!