Big Brother in cuib! Berzele din judetul Covasna vor fi monitorizate cu camere de supraveghere montate deasupra cuiburilor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:18

Gata cu intimitatea in cuib. Cand se vor intoarce din tarile calde pe meleagurile mioritice, berzele vor avea o surpriza. Traiul le va fi monitorizat de camere de supraveghere.

Operatiunea Big Brother la cuib apartine asociatiei de pasari din Sfantu Gheoghe.

Naturalistii nu stiau cum sa faca sa fie cat mai aproape de inaripate asa ca au gasit solutia- camerele web montate deasupra cuiburilor.

Specilaistii sustin ca berzele albe care se vor intoarce la cuibul din varful stalp-ului in aceasta primavera vor fi atent monitorizate, fara sa le fie incomodata "viata" in vreun fel.


Unde mai pui ca evenimentele din familia zburatoarelor vor putea fi observate de orice curios, doar accesand internetul.

Angajatii firmei care au montat camera web in varful stalpului recunosc ca e prima data cand fac acest lucru. Nu isi imaginau ca vor avea vreodata o astfel de cerere.
 
Odata montate camerele pe cuiburi, specialistilor nu le ramane decat sa astepte sosirea personajelor pentru ca filmul sa inceapa.
In cel mult  doua saptamani isi vor face aparitia primele familii de berze albe.