Sectorul cu cea mai mare rată de infectare din Capitală rămâne sectorul 1, cu 11,29 cazuri la mia de locuitori. Urmează sectorul 6, cu 10,35 cazuri la mia de locuitori.
Cea mai scăzută rată de infectare în Capitală a fost raportată în sectorul 3, 7,7 cazuri la mia de locuitori.
În urmă cu o săptămână, în 27 septembrie, DSP anunța o rată de infectare de 4,95 cazuri la mia de locuitori în Capitală.
Iată ce măsuri au dispus autoritățile în Capitală, având în vedere incidența uriașă a cazurilor. Restaurantele și cinematografele rămân deschise pentru persoanele vaccinate:
- Carantina de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;
- Restaurante și cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și trecuți prin boală;
- Evenimente private (nunți, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
- Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;
- Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
- activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală;
- Magazinele se închid la ora 22:00
Klaus Iohannis: Epidemia de COVID a fost dublată de cea a dezinformării
Președintele României, Klaus Iohannis, a pus numărul mare de cazuri de Covid 19 înregistrate din nou pe seama dezinformării.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
"Din nefericire, în ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani și ani de formare medicală au ajuns să fie contestați în baza unor opinii fără fundament științific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe rețelele de socializare.
Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficiența vaccinurilor obținute prin metode perfecționate de-a lungul anilor.
"Sub presiunea pandemică, vulnerabilitățile sistemului de sănătate românesc, perpetuate zeci de ani, au fost evidențiate mai dramatic ca niciodată și au generat tragedii umane care au îndurerat o întreagă națiune.
Nu trebuie să ne mai aflăm în situația gravă de a mai stinge incendii! Trebuie să ducem la îndeplinire cât mai repede angajamentul reformei profunde în sistemul de sănătate, de care depinde viitorul generațiilor de medici și siguranța pacienților", a mai declarat Klaus Iohannis.