Bilanț coronavirus 25 mai 2022. Cum arată datele oficiale și câte cazuri noi sunt. Peste 65,000 de români și-au pierdut viața din cauza coronavirusului

Autor: Amalia Georgescu

Bilanțul coronavirus de miercuri, 25 mai 2022

Sursa: PixaBay

În ultimele 24 de ore, numărul celor care s-au infectat cu coronavirus a scăzut. Iată bilanțul coronavirus pentru miercuri, 25 mai 2022. Câte cazuri noi sunt și câte decese?

Ministerul Sănătății a prezentat, prin intermediul unui buletin de presă, situația îmbolnăvirilor cu coronavirus pe data de 25 mai 2022. Câte cazuri noi au fost raportate, cum se prezintă situația în spitale și câte teste au fost prelucrate? 

Bilanț coronavirus România miercuri, 25 mai 2022: 434 de cazuri de coronavirus la 18,078 de teste

În urma celor 18,078 de teste efectuate în România, 4.843

teste RT-PCR (2.626 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.217 la cerere) și 13.235 teste rapide antigenice, autoritățile au anunțat că au fost testate pozitiv alte 434 de persoane. Numărul cazurilor noi este în scădere comparativ cu ziua precedentă, având în vedere că ieri erau raportate 491 de cazuri noi. 

Autoritățile au precizat că 54 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la
o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

 

Datele oficiale prezentate de Ministerul Sănătății arată că și numărul pacienților cu COVID-19 aflați în spitale este în scădere. Atât în secțiile COVID-19, cât și la terapie intensivă (ATI) sunt mai puțini bolnavi decât în urmă cu o zi

„În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 615 cu 17 mai puțin
față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 87 de persoane, cu 9 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 87 pacienți internați la ATI, 80 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 37 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 2 mai puțin decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Coreea de Nord a raportat trei milioane de cazuri de „febră” după primul caz confirmat de COVID-19. Autoritățile nu permit administrarea medicamentelor sau a vaccinurilor

Bilanț coronavirus România. Peste 65,000 de decese de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus arată că 65.664 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat de la început pandemiei și până în prezent.

În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces. Este vorba despre un bărbat care avea peste 80 de ani, care avea comorbidități și nu era vaccinat împotriva coronavirusului.

Citeste si: După Marea Britanie, SUA și Europa raportează cazuri de „variola maimuței”! Care sunt simptomele la care trebuie să fii atent

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.