Bilanț coronavirus 26 octombrie 2022. Peste 500 de cazuri în ultimele 24 de ore. Unde au fost raportate cele mai multe infectări cu SARS – CoV – 2

Autor: Bianca Hriscu

Bilanțul coronavirus pentru miercuri, 26 octombrie 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Conform datelor oficiale, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 500 de cazuri noi de coronavirus. Iată bilanțul oficial coronavirus pentru miercuri, 26 octombrie 2022.

Ministerul Sănătății anunță zilnic bilanțul coronavirus, iar la mijlocul acestei săptămâni, autoritățile au precizat că numărul de infectări a scăzut comparativ cu ziua precedentă. Iată câte cazuri noi sunt, câte teste au fost prelucrate, dar și câte decese au fost raportate de INSP.

Bilanț coronavirus România 26 octombrie 2022: 566 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Cel mai nou bilanț coronavirus arată că în ultimele 24 de ore au fost raportate 566 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Numărul pacienților este în scădere comparativ cu ziua precedentă, astfel că s-au înregistrat cu 126 mai puține cazuri noi. Din cele 566 de noi infectări, 116 sunt cazuri ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Tot în ultimele 24 de ore, alte 50 de persoane au fost reconfirmate pozitiv cu coronavirus în urma retestării.

Cele 566 de cazuri noi au fost raportate în urma efectuării a 2.647

teste RT-PCR (1.647 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.000 la cerere) și 11.100 teste rapide antigenice 

Referitor la situația din spitale, autoritățile au anunțat că doar în secțiile de terapie intensivă a fost raportată o creștere a numărului de pacienți, iar în secțiile COVID-19 se află mai puține persoane față de ziua precedentă.

„În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 770 cu 3 mai puține  față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 106 persoane, cu 4 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 106 pacienți internați la ATI, 94 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 47 sunt minori, 45 fiind internați în secții, cu 3 mai puțini față de ziua anterioară și 2 la ATI, cu 1 mai mult față de ziua anterioară.”, au precizat autoritățile. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele mai multe cazuri noi de coronavirus au fost raportate din nou în Capitală, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 182 de cazuri noi.

Citeste si: Când vine valul șapte al pandemiei de COVID-19, în România. Medicul Octavian Jurma face anunțul sumbru

Coronavirus România miercuri, 26 octombrie 2022. Cum arată bilanțul deceselor? 

În ultimele 24 de ore, INSP a raportat un singur deces provocat de coronavirus.

Este vorba despre o femeie care făcea parte din categoria de vârstă 60-69 de ani, care prezenta comorbidități și nu era vaccinată. În total, numărul deceselor a ajuns la 67.169 de persoane, de la începutul pandemiei de coronavirus în România și până în prezent.

Citeste si: Vaccin antigripal 2022. Când începe programul de vaccinare a populației împotriva gripei

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.