Bilant dupa 1 mai! Romanii au mancat 120 de kilometri de mici si au baut 50 de milioane de litri de bere

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 09 oct 2020, 17:50

S-a incheiat vacanta, e momentul sa facem bilantul! Cati bani am scos din buzunar si pe ce i-om fi cheltuit?

90 de mii de romani au plecat de acasa in mini-vacanta de 1 Mai! 20 de mii de turisti au ales litoralul, 2.000 au optat pentru un sejur in Delta Dunarii. Nici statiunile de la munte n-au fost uitate: 18 mii de oameni si-au petrecut acolo zilele libere. Alti 8500 de romani au optat pentru marea si piscinele de la bulgari, greci sau turci.

Restul, pana la 90 de mii? Au stat la rude, au mers in excursii de o zi ori patronii de pensiuni si hoteluri nu le-au inregistrat prezenta.

Mai putini decat anul trecut, cu aproximativ 10 la suta!

Cand vine vorba de buget, mai ales in perioada sarbatorilor, romanii au prioritati clare. Sa luam exemplul unei excursii! 39 la suta din bani raman in hipermarketuri,  pentru carne de mici si bineinteles, bere. Gratarul e rege si in vacanta. Putini romani merg la restaurant.

Majoritatea aloca cea mai mare parte din buget pentru cumparaturi. Atentie! Peste 30 de milioane de mici s-au mancat zilele acestea in toata tara! Haideti sa incercam un calcul simplu! Sa presupunem ca fiecare mititel a masurat cam 4 centimetri in medie.


Daca punem cap la cap micii consumati in ultimele 4 zile, ajungem la concluzia ca romanii au consumat 120 de kilometri de mici! Aproape suficient cat sa legi Bucurestiul De Brasov. Ati citit bine- peste 120 de kilometri de mici!

Asa mancare grasa trebuie stinsa cumva. Putem incerca cu cele 50 de milioane de litri de bere baute in ultimele 4 zile. 50 de milioane de litri de bere inseamna 50 de mii de metri cubi.
Debitul mediu al raului Dambovita este de 10 metri cubi pe secunda.

Cu alte cuvinte, multa bere a mai curs in numai 4 zile. In concluzie, 1 Mai muncitoresc i-a costat anul acesta pe romani 50 de milioane de lei. Bugetul pe 2 sau chiar 3 ani al unui club de fotbal din Liga I.

Cei mai multi bani au mers pe mancare, cazare, transport, dar si distractie.
Turistii si-au facut incalzirea pentru sezonul estival. Care se apropie cu noi cheltuieli.
##VIDEO111294##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.