Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a ajuns la peste 28.000 de morți. ONU a anunțat că acest număr se poate dubla

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 nov 2023, 02:15

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a ajuns la peste 28.000 de morți

Sursa: Facebook Dr Zakir naik

Cutremurele din Turcia și Siria au luat viața a peste 28.000 de persoane.

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutorului de urgenţă, Martin Griffiths, a anunțat că numărul persoanelor decedate s-ar putea dubla.

Citește și: Membrii echipelor de salvare turce și române au plâns de bucurie, pentru încă un miracol! Aceștia au salvat un bărbat de sub ruine, în orașul Antakya, după 149 de ore de la producerea cumplitelor cutremure!

ONU  a anunțat că acest număr se poate dubla

Secretarul general adjunct al ONU a mers pentru prima dată în oraşul Kahramanmaras din Turcia, acolo unde pe data de 6 februarie a avut loc cutremurul de 7,8 grade. Persoanele ce și-au pierdut viața din cauza cutremurului au ajuns la un număr alarmant, peste 28.000. Din acest total de 28.191

de persoane decedate, 24.617 au murit în Turcia şi 3.574 în Siria.

"Cred că este dificil de estimat (bilanţul) tocmai pentru că trebuie să ajungem sub dărâmături, dar sunt sigur că se va dubla, sau mai mult. Încă nu am început cu adevărat să contabilizăm numărul morţilor", a anunțat Martin Griffiths.

În continuare salvatorii caută pe sub dărâmături și moloz.

Persoanele prinse sub construcțiile dărâmate sunt nevoite să se lupte cu temperaturile scăzute pentru a supraviețui.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Turcii acuză neglijența guvernului pentru devastarea cutremurului!

Peste 5 milioane de persoane au nevoie de un cămin, doar în Siria

Cutremurul de 7,8 grade a afectat aproximativ 26 de milioane de oameni.

ONU  a atras atenția asupra a cel puțin 870.000 de persoane ce au nevoie de o masă caldă de urgență, atât în Turcia, cât și în Siria. Numărul persoanelor fără adăpost din Siria s-a estimat la cifra de 5,3 milioane.

În momentul de față, peste 32.000 de membri ai organizațiilor turcești participă la operațiunile de salvare, la care s-au mai alăturat și 8.294 de salvatori din străinătate.

"În curând, persoanele responsabile de căutare şi salvare vor lăsa locul agenţiilor umanitare a căror sarcină, în următoarele câteva luni, este aceea de a se ocupa de numărul extraordinar de mare al persoane afectate", a mai adăugat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare și coordonator al ajutorului de urgență.

Citește și: O femeie a stat peste 100 de ore sub dărâmături, în Turcia. Salvatorii au scos-o în viață, dar a murit la spital

Sursa: Facebook Dr Zakir naikobservatornews.ro