Bilantul cutremurului din Nepal a crescut la peste 3.200 de morti!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 06:59

Si cine stie cati oameni mai zac si acum sub daramaturi? Mai multe localitati sunt si acum izolate intre ruine pentru ca drumurile au fost distruse.

Acestea sunt momentele cumplite prin care au trecut cei aflati in taberele amplasate la baza Everestului in momentul producerii cutremurului. Oamenii au simtit dintr-o data cum le fuge pamantul de sub picioare. Printre ei se aflau si 4 romani.

Miscarile s-au intetit si mai tare! Vuiete infioratoare au cuprins intreaga zona in timp ce fiecare alerga sa se adaposteasca in corturi. In zare se observa un val imens de zapada care vine spre tabara alpinistilor.

Zgomotele puternice provocate de avalansa intetesc disperarea oamenilor care-si vad sfarsitul aproape! Abia mai pot respira.

Cei 2 barbati se sprijina unul pe celalalt. Parca nu le vine sa creada ca au scapat cu viata. Cu greu isi revin cu totii! Cuprinsi, inca, de spaima, alpinistii se ridica din maldarul de zapada.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Cutremurul de sambata, cu magnitudinea de 7,9 grade a provocat o avalansa care a acoperit o mare parte a unei baze in care se aflau

numerosi straini care se pregateau sa isi inceapa ascensiunea pe varful Everest. Cel putin 18 persoane au murit aici si alte 61 au fost ranite. Potrivit autoritatilor romane, 4 alpinisti romani se aflau in baza de pe Everest in momentul seismului. Niciunul nu a fost ranit.

Si alpinistul roman, Alex Gavan, se afla in Nepal in momentul producerii nenorocirii! Cu doar cateva ore in urma, Alex Gavan anunta pe o retea de socializare ca operatiunile de evacuare continua; 3 elicoptere zboara non-stop si numai 2 persoane pot fi evacuate la fiecare tura din cauza altitudinii.
Vremea este buna!

Imagini cumplite au fost surprinse de camerele de supraveghere dintr-o cladire din Tibet. Seismul produs in Nepal s-a resimtit si in sud-vestul Chinei. Scenele sunt dramatice. Valuri de praf se ridica brusc in timp ce peretii si toate obiectele din interior se zdruncina violent.

Bilantul victimelor a crescut la 3.218 persoane. Alte 61 au murit in India vecina in timp ce China a anuntat ca 20 de persoane au decedat in Tibet.
Autoritatile cauta neincetat oameni printre daramaturi. Salvatorii chinezi au scos un barbat dintre ruinele unei cladiri.

O viata salvata! Dar cate altele mai asteapta salvarea sub daramaturile din Nepal?

Nepalezii si-au luat ce le-a mai ramas si s-au refugiat pe unde au putut. Aeroportul din Katmandu a deveni loc de adapost. Autoritatile din Khatmandu au impartit corturi si apa in zece zone din capitala Kathmandu.



Strazile devastate stau marturie ca nimic nu sta in calea furiei naturii! Si Turnul istoric Dharahara, un simbol al Nepalului, construit in anul 1832, s-a prabusit. In mijlocul haosului, nepalezii isi incinereaza mortii. Alte trupuri neinsufletite zac pe strada si intregesc tabloul disperarii care a cuprins un intreg stat.

Cutremurul de sambata a fost cel mai puternic din Nepal,  din ultimii  80 de ani. Seismul a distrus zone intregi din cartierele vechi ale Capitalei si a fost resimtit in India, Bangladesh, Tibet si Pakistan.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.