Bilanțul morților în urma cutremurelor din Turcia crește! O mamă și cei doi copii din Republica Moldova au decedat, iar alți 27 de moldoveni sunt dispăruți în continuare

Author: Lavinia Medrea

O mamă și cei doi copii din Republica Moldova au decedat, iar alți 27 de moldoveni sunt dispăruți în continuare

Sursa: Twitter @sro_kashmir - colaj Kanal D

Bilanțul victimelor în urma cutremurelor din Turcia este în continuă creștere.

Trei persoane din Republica Moldova au decedat în urma cutremurelor care au avut loc în Turcia. Victimele sunt o femeie în vârstă de 36 de ani și doi copii, care locuiau în orașul Hatay, lra granița cu Siria. De asemenea, alți 27 de moldoveni sunt dispăruți în continuare, potrivit ministerului de Externe din Republica Moldova. 

O mamă și doi copii din Republica Moldova au murit în urma cutremurelor din Turcia

„Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, patru persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică” , a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, citat de  deschide.md.

Citește și: Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În plus, prin intermediul ambasadei Republicii Moldova la București, două persoane care dețin dubla cetățenie română au cerut ajutor pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, a declarat Daniel Vodă.

Este vorba despre doi studenți la medicină, care se aflau în Turcia prin prisma programului Erasmus. Procesul de evacuare este făcut de partea română.

Regiunea Hatay, afectată aproape complet de cutremure

Hatay este regiunea din Turcia care a fost afectată aproape complet de cutremurele ce au avut loc în urmă cu două zile.

Peste 50 de salvatori pompieri români au ajuns acum două zile în Turcia și au salvat câteva persoane de sub ruine, continuând să-și dea silința în vederea împlinirii cerințelor uriașe de salvare.

Citește și: Imagini cutremurătoare din Siria. O fetiță de 7 ani și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup sub dărâmături ”Scoateți-mă de aici”

De asemenea, România a hotărât, miercuri, să mai trimită o echipă de salvatori în Turcia, alături de cadre medicale și personal cu câini special antrenați pentru căutări, plus o nouă serie de bunuri de strictă necesitate, care a fost scoasă din rezervele de stat.