BILANTUL tragediei din Japonia VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:33

Cel putin noua persoane au murit in urma prabusirii partiale a plafonului unui tunel rutier in Japonia, duminica.

Un bilant, anterior, intocmit de catre Agentia nationala japoneza pentru gestionarea incendiilor si catastrofelor naturale anunta sase morti, dintre care cinci persoane carbonizate in vehiculele la bordul carora se aflau si un sofer care a fost extras ranit de la bordul unui vehicul de mare tonaj, dar care a murit ulterior la spital. Agentia Kyodo a anuntat luni dimineata decesul a trei persoane in varsta, un barbat si doua femei care circulau toti la bordul unui vehicul.
Politia din prefectura Yamanashi, la vest de Tokyo, nu a putut sa fie contactata imediat pentru a confirma aceste trei decese suplimentare.

Accidentul s-a produs duminica dimineata dupa ce plafonul tunelului s-a surpat pe o portiune a acestei autostrazi intens circulate, la aproximativ 80 de kilometri vest de capitala japoneza. Mai multe vehicule au fost zdrobite si a izbucnit un incendiu.
Imagini inregistrate de camere de securitate aratau ca tunelul era in continuare blocat de placi de beton cazute pe drum, in jurul carora se aflau salvatori in tinuta de protectie.
Politia a deschis o ancheta pentru neglijenta, a anuntat agentia Jiji. Exploatantul autostrazii a declarat ca nu a depistat nicio anomalie in cursul unei inspectii realizate in septembrie.
Tunelul Sasago, in care s-a produs accidentul, este unul dintre cele mai lungi din Japonia (4,7 kilometri). El se afla in apropiere de Muntele Fuji, pe un drum expres foarte frecventat, Chuo, care asigura legatura intre Tokyo si vestul si centrul tarii.