Bilete de tratament balnear pentru pensionari. Cum le poți folosi și ce destinații balneare aleg românii cel mai des

Author: Lavinia Medrea

Cum poți folosi biletele de tratament balnear și ce destinații balneare aleg românii cel mai des

Sursa: PixaBay

Pe lângă pensiile clasice, românii mai primesc și bilete de tratament balnear, pe care le pot folosi pensionarii în România, pentru anumite destinații.

Pe lângă pensiile clasice, pensionarii români au parte și de reduceri la transportul în comun, bilete mai ieftine sau gratuități la muzee, dar și de bilete de tratament balnear, pe care le pot folosi în stațiuni destinate, în România.

Cum intri în posesia biletelor de tratament

De data asta, anunțul despre biletele de tratament balnear pentru pensionari, alături de niște statistici și reguli legate de distribuirea lor, a fost făcut de Casa Județeană de Pensii Gorj.

Mecanismul este asemănător cu al altor case de pensii, astfel că trebuie să mergi la oficiul local al CNPAS pentru a afla unde te încadrezi și când se dă următoarea serie de bilete.

Citeste si: O femeie a plătit 1.410 lei pentru o pâine, patru sucuri și câteva pungi de chipsuri. Cum a fost posibil să dea atât

Pentru intervalul 1- 4 octombrie 2022, au fost eliberate 118 bilete pentru terapie balneară.

Dintre acestea, 66 sunt trimise către unități de tratament ale Casei Naționale de Pensii Publice București, iar celelalte au contract cu alte firme din domeniu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ce destinații balneare aleg românii cel mai des

Când vine vorba despre ce destinații aleg românii, vorbim despre un număr de:

  • 20 de bilete pentru Bala;
  • 19 pentru Olăneşti;
  • 18 pentru Herculane;
  • 16 pentru Buziaș;

De asemenea, există bilete valabile, mai puține, în staţiuni precum 1 Mai, Amara, Căciulata, Călimănești, Covasna, Felix, Geoagiu, Govora, Mangalia, Moneasa și Pucioasa.

Citeste si: Din ce în ce mai puțin români vor primi vouchere sociale. Milioane de români vor rămâne fără ajutorul de la Stat

Au fost oferite 105 bilete pentru terapie balneară pe baza punctajului obținut de pensionari. Luând în calcul faptul că au mai rămas disponibile stațiunile 1 Mai, Amara, Bala sau Pucioasa, pentru ele se pot elibera locuri, chiar dacă pensionarii au depus sau nu o cerere în acest sens, relatează PlayTech.

De reținut este că biletele de tratament trebuie să fie utilizate într-o perioadă fixă.

De exemplu, dacă cele mai recente bilete puse la dispoziție nu sunt folosite până astăzi, 23 septembrie, ora 14:00, vor fi redistribuite altor persoane, până pe data de 26 septembrie 2022.