Bill Gates trage un semnal de alarma legat de coronavirus: "Trebuie sa salvam vieti"! Ce masuri propune

Author: A.I.

Bill Gates a vorbit despre noul coronavirus și despre pandemia anunțată de organizația Mondială a Sănătății.

Miliardarul a declarat că virusul se comportă ca „un agent patogen ce apare o dată la un secol', potrivit viva.ro

Anterior, cofondatorul Microsoft a declarat că lumea nu este pregătită pentru o pandemie mortală. Coronavirusul a omorât aproape 3000 de persoane și a infectat peste 83.000 de oameni la nivel global, din luna decembrie. 

„În ultima săptămâna, COVID-19 a început să se comporte foarte mult că unul dintre acei agenți patogeni din cauza cărora suntem îngrijorați”, a scris Gates într-un articol pentru The New England Journal of Medicine. „Sper că nu este atât de rău, dar trebuie să ne asumăm că va fi, până la proba contrarie”, a notat Gates.

„În orice criză, liderii au două responsabilități la fel de importante: să rezolve problema imediată și să se asigure că nu mai apare”, a scris Gates. „Pandemia COVID-19 este un astfel de caz. Trebuie să salvăm vieți”, a mai precizat acesta, citat de Business Insider.

Bill Gates trage un semnal de alarma legat de coronavirus

Miliardarul propune câteva soluții pentru încetinirea răspândirii virusului:

Țările bogate ar trebui să sprijine cu personal medical calificat statele sărace sau în curs de dezvoltare din Africa și sudul Asiei, pentru a monitoriza răspândirea virusului și a livra vaccinuri. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Ar trebui înființată o bază de date internațională unde țările pot împărtăși informații. 

Ar trebui să fie dezvoltat un sistem de căutare a compușilor care au fost deja testați și sunt considerați siguri pentru a fi utilizați în vaccinuri.

Guvernele și donatorii ar trebui să finanțeze unități care pot produce cantități mari de vaccinuri în doar câteva săptămâni. 

Gates a comparat COVID-19 cu epidemia de gripa asiatică din 1957, care a ucis peste un milion de persoane, și cu cea de gripă spaniolă din 1918, care a provocat 50 de milioane

de decese. Epidemia curentă se situează undeva între cele două, este de părere acesta.

Omul de afaceri crede că testele clinice la scară mare pentru vaccinul anticoronavirus ar putea avea loc cel mai devreme în iunie.

Anthony Fauci, directorul Institutului național pentru alergii și boli infecțioase din SUA, a declarat recent că speră ca testele pe pacienți umani să înceapă la mijlocul lunii aprilie.