Biografie Larisa Iordache! Ce studii are fosta gimnastă și câte medalii a câștigat pentru România

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 mar 2024, 11:28

Viața Larisei Iordache a fost schimbată după ce a fost văzută în parc

Sursa: Facebook Larisa Iordache

Larisa Iordache este una dintre cele mai cunoscute gimnaste din România, însă iată ce studii are tânăra și de unde a început pasiunea ei pentru sport.

Larisa Iordache este cunoscută pentru nenumăratele medalii pe care le-a adus pentru România la gimnastică, însă tânăra a fost nevoită să renunțe la marea ei pasiune din cauza unor probleme de sănătate. Cu toate acestea, fosta gimnastă nu poate sta departe de locul ce i-a marcat mare parte din viață și se bucură să antreneze mai multe viitoare gimnaste ale României. Iată de unde a început pasiunea Larisei Iordache pentru gimnastică, dar și care sunt studiile pe care le-a urmat.

De unde a început Pasiunea Larisei Iordache pentru gimnastică?

Larisa Iordache s-a născut la data de 19 iunie 1996, la București, iar aceasta a făcut parte dintr-o familie ce prețuiește foarte mult sportul. Fratele gimnastei practică fotbal de performanță, pasiune pe care a moștenit-o de la tatăl lui, în timp ce mama Larisei Iordache a practicat handbal. Deși pasiunea pentru sport era puternic înrădăcinată în familia Larisei Iordache, aceasta s-a apucat de gimnastică în mod întâmplător.

O simplă plimbare în parc i-a schimbat viața complet Larisei Iordache, atunci când tânăra a fost observată de către Mariana Câmpeanu, antrenoarea clubului Dinamo. Aceasta a observat ambiția pe care o avea Larisa atunci când mergea pe role și a văzut în ea un potențial incredibil, motiv pentru care i-a propus să vină la gimnastică. La scurt timp după acest moment, Larisa Iordache a cucerit și prima medalie de campioană națională la 8 ani, la concursul „Mica Gimnastă”, potrivit wowbiz.ro.

Citește și: Gimnasta Larisa Iordache, internată de urgență la spital! Ce diagnostic i-au pus medicii după calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

După 20 de ani de carieră în gimnastică, Larisa Iordache a fost nevoită să se retragă, din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat de-a lungul anilor. Aceasta a fost operată de șapte ori la nivelul gleznelor, iar medicii i-au recomandat să renunțe la acest sport ce pune multă presiune pe gleznele gimnastei.

Larisa Iordache a terminat studiile în cadrul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, iar acum nu stă departe de sala de gimnastică, fiind antrenoare la CS Dinamo, clubul în care și-a început cariera.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Câte medalii a câștigat pentru România?

Pe parcursul celor 20 de ani de carieră, Larisa Iordache a câștigat nenumărate medalii pentru România, o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, patru medalii mondiale, 16 medalii europene și trei la Jocurile Mondiale Universitare. 

La vârsta de patru ani și jumătate, Larisa Iordache a început să se antreneze în gimnastică la CS Dinamo, unde a fost antrenată de către Ramona Micu, Adela Popa, Lăcrămioara Moldovan și Cristian Moldovan.

În anul 2008, la doar 12 ani a devenit componentă a lotului național de junioare, iar în anul 2010, aceasta a ajutat România să câștige o medalie de bronz la Campionatul European din Birmingham, cu 55.675 de puncte. 

În anul 2011, Larisa Iordache a făcut parte din echipa feminină de gimnastica a României la Festivalul Olimpic al Tineretului European, iar aceasta a reușit să aducă în România 5 medalii, trei de aur, la individual compus, bârnă și sol și două de argint, la sărituri și paralele. În anul următor, Larisa Iordache a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, chiar dacă a fost accidentată, însă acest obstacol nu i-a stat în cale, deoarece a reușit să contribuie la medalia de bronz câștigată de echipa României.

Larisa Iordache a obținut medalia de bronz la sol la Campionatul Mondial de la Antwerp, urmând ca în anul următor, gimnasta să cucerească medaliile mondiale de argint, la individual compus și sol la Nanning. La Campionatul Mondial de la Glasgow, din anul 2015, Larisa Iordache a reușit să urce pe podium, pe locul al treilea, la individual compus.

În anul 2017 Larisa Iordache a fost decorată de președintele României cu Ordinul Meritul Sportiv, la clasa a III-a, iar în anul 2020, gimnasta s-a calificat Campionatele Europene de Gimnastică, însă aceasta a avut parte de o accidentare ce a făcut-o să se retragă din lupta pentru medalii, potrivit cosr.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.