Biografie Oana Radu. Cum a luat naștere cariera muzicală a artistei și care sunt dramele ce au făcut-o mai puternică?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 30 aug 2024, 10:06
Oana Radu
Sursa: Facebook Oana Radu

Oana Radu este o artistă apreciată din țara noastră pentru mesajele puternice pe care le transmite prin intermediul melodiilor sale.

Oana Radu este cunoscută de publicul din România pentru lupta pe care a purtat-o cu kilogramele în plus, pentru melodiile de petrecere pe care le cântă, dar și pentru poveștile amoroase cu final nefericit pe care artista le-a trăit pe parcursul vieții. Iată cum a început pasiunea Oanei Radu pentru muzică.

Cum a luat naștere cariera muzicală a artistei?

Oana Radu s-a născut pe 7 decembrie 1993 în Craiova, iar pe parcursul copilăriei sale, părinții ei au observat pasiunea pe care o avea aceasta pentru muzică, dar și talentul înnăscut cu care a

fost înzestrată. Aceasta a început să cânte încă de la vârsta de 3 ani și 8 luni, atunci când părinții ei au decis să o înscrie la Palatul Copiilor din Craiova. Oana Radu și-a continuat studiile în acest loc până când a împlinit 7 ani.

Artista a participat la celebra emisiune „Abracadabra”, unde i-a impresionat pe jurați și a primit locul 1. Deși muzica era pasiunea ei principală, Oana Radu a prezentat o emisiune pentru copii timp de doi ani, după care și-a continuat studiile la ”Școala Populară de Artă” din Craiova, unde a studiat pian și teorie

muzicală, alături de lecții de canto.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Citește și: FOTO Cum arată casa visurilor pe care Oana Radu și-a cumpărat-o după divorț: „Casă, dulce casă”

Oana Radu a continuat să participe la nenumărate festivalurile de muzică naționale și internaționale pentru a își face numele tot mai cunoscut pentru talentul ei, iar în anul 2011 a participat la o emisiune muzicală televizată, unde a impresionat toți jurații. 2014 a fost anul în care Oana Radu a dat lovitura carierei sale cu melodia „Tu”. Din acel moment cariera Oanei Radu a fost într-o ascensiune, lansând mai multe melodii celebre, potrivit stiridirecte.ro.

Dramele ce i-au marcat viața Oanei Radu

Oana Radu nu a avut parte de o viață ușoară, fiind nevoită ca încă de la o vârstă fragedă să se obișnuiască cu lipsa tatălui după ce acesta a abandonat-o la doar trei săptămâni după ce s-a născut. Artista a rămas astfel în grija mamei și a bunicii sale și nu și-a dorit niciodată să reia legătura cu tatăl ei.

Pe parcursul vieții sale, Oana Radu a fost întotdeauna judecată pentru kilogramele în plus pe care le avea, iar deși acum are un corp de clepsidră, comentariile răutăcioase pe care le-a primit de-a lungul vieții au afectat-o foarte mult. Momentele dificile nu s-au oprit aici pentru Oana Radu, deoarece în anul 2019 aceasta și-a pierdut fostul iubit într-un mod crunt. Acesta a fost incendiat de un vecin cu probleme psihice, rănile cauzate aducându-i decesul, potrivit spynews.ro.