Biografie și CV Elena Lasconi: Cum a ajuns primar al Câmpulung Muscel de la o jurnalistă de succes

Autor: Bianca Vidoi

Care este parcursul profesional al Elenei Lasconi

Sursa: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Elena Lasconi a fost o cunoscută și apreciată prezentatoare de știri, însă aceasta a decis să facă o schimbare în carieră, ajungând primar în Câmpulung Muscel.

Elena Lasconi a fost apreciată de milioane de români în cadrul celor 25 de ani de carieră în jurnalism, fiind o prezentatoare de succes, însă aceasta a decis să facă o schimbare în cariera ei, astfel încât să ajute România într-un mod în care să conteze cu adevărat, ajungând astfel primar al Câmpulung Muscel. Iată tot ce trebuie să știți despre Elena Lasconi. 

Când a început cariera Elenei Lasconi?

Elena Lasconi s-a născut în luna aprilie a anului 1972, în Hațeg, iar aceasta nu a avut parte de copilăria de vis pe care mulți oameni o povestesc, recunoscând că în căminul ei era înconjurată de violență, dar și de multă sărăcie. Deși acum Elena Lasconi are o viață mult mai bună, aceasta își amintește cum până la vârsta de 7 ani, familia acesteia se lupta cu sărăcia, bunica fostei prezentatoare oferindu-le adesea pâine pe care trebuiau să o mănânce porcii, mai exact pâinea neagră, deoarece altceva nu avea ce să le pună pe masă.

Momentul în care viața Elenei Lasconi a luat o întorsătură a fost atunci când părinții săi au decis să se mute la bloc, recunoscând că mama și tatăl ei au depus foarte mult efort pentru a nu le lipsi nimic, chiar dacă acest lucru însemna să muncească mai mult decât este normal, fiind recunoscătoare pentru tot efortul depus de cei doi.

Citește și: Locuitorii din Câmpulung Muscel au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii la conducta de apă care alimentează orașul

Deși Elena Lasconi a fost jurnalist timp de 25 de ani, aceasta este de profesie economist, însă a considerat că jurnalismul este ceea ce i se potrivește mai bine. În decursul celor 25 de ani, Elena Lasconi a avut mai multe poziții în domeniul jurnalismului, dintre care de reporter, realizator și moderator TV, producător, corespondent de război, prezentator și trainer.

Elena Lasconi a cochetat și cu domeniul în care are studii, având o experiență în managementul vânzărilor în anii 2004-2005, relatează wowbiz.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Timp de 25 de ani, Elena Lasconi i-a surprins pe telespectatori în fața micilor ecrane cu știrile pe care le prezenta, însă în anul 2019 aceasta a simțit nevoia unei schimbări în carieră, renunțând astfel la jurnalism și candidând ca și primar la Primăria Câmpulung Muscel.

Elena Lasconi a explicat că a ales Câmpulung Muscel deoarece își dorea să îl scoată din anii 1990, unde a rămas blocat orașul de prea mult timp, dorindu-și astfel să producă o schimbare reală pentru România.

După ce a ajuns să ocupe postul de Primar al Câmpulung Muscel, aceasta își dorea să ajungă mai sus, dorindu-și să ajungă la europarlamentarele, însă nu a mai avut această șansă după ce a recunoscut că a votat „Da”, la referendumul familia tradițională, fapt ce a adus un val de reacții negative din partea românilor.

Această mărturisire a făcut-o pe Elena Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare, la cererea președintelui USR, Cătălin Drulă.

Elena Lasconi s-a căsătorit la 18 ani

Elena Lasconi a petrecut mult timp alături de bunica sa, motiv pentru care aceasta a împărțit mai multe principii de la aceasta, cum ar fi imaginea familiei perfecte, înconjurată de trei copii. La vârsta de 18 ani, aceasta a crezut că și-a cunoscut sufletul pereche, deși în sufletul ei a știut că bărbatul de lângă ea nu este cel mai potrivit pentru ea.

Cu toate că aceasta avea tot felul de gânduri referitoare la relația pe care o avea, Elena Lasconi a decis să se căsătorească cu acesta, iar după doi ani de mariaj, cuplul a primit pe lume primul lor copil, pe Oana. După acest moment special al relației lor, căsătoria lor nu a mai durat foarte mult, iar după alți doi ani de la nașterea Oanei, cei doi au decis să își separe drumurile, astfel aceasta divorțând de tatăl fetei sale.

Elena Lasconi recunoaște că dacă ar avea gândirea de acum nu s-ar fi căsătorit deloc cu bărbatul de care s-a îndrăgostit la 18 ani sau ar fi divorțat chiar ziua următoare, deoarece acesta o trata cu superioritate și nu îi plăcea ca atunci când veneau prieteni sau cunoștințe pe la ei ca Elena să arate că știe lucruri și poate avea păreri pertinente.  

„Simțeam că el e… inginer și eu… nu. Știi? Eu nu am pus niciodată etichete oamenilor pentru câtă școală au. Dar am făcut facultate după divorț.”, a relatat Elena Lasconi pentru life.ro.