Biografie Virgil Ianțu. Vârstă, copilărie, studii, cariera în muzică și televiziune. Cine este, de fapt, cunoscutul prezentator TV

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 18 aug 2023, 00:30

Virgil Ianțu, unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România 

Sursa: instagram Virgil Iantu

Virgil Ianțu este cunoscut drept prezentator de televiziune și cântăreț. Iată care este biografia lui Virgil Ianțu și cine este, în realitate, omul de televiziune.

Virgil Ianțu este celebru pentru emisiunile pe care le-a prezentat de-a lungul timpului și care s-au bucurat de un real succes, însă este și un cântăreț talentat, apreciat de public. Iată cum și-a început Virgil Ianțu cariera în muzică și televiziune, dar și ce studii are prezentatorul TV.

BIOGRAFIE Virgil Ianțu. Cine este, în realitate, prezentatorul TV? 

Virgil Ianțu s-a născut pe 20 februarie 1971, la Timișoara, are 51 de ani și este un cântăreț și prezentator de televiziune român.

Numele real al acestuia este Virgil Gătăianțu, detaliu cunoscut de foarte puține persoane. Fiind un nume destul de dificil de pronunțat, Ștefan Bănică Junior i-a pus porecla „Ianțu”, nume care a ajuns să fie înregistrat la OSIM și care l-a făcut celebru pe cunoscutul om de televiziune și solist.

Înainte de a deveni prezentatorul unor emisiuni TV de succes, cu audiențe foarte bune, Virgil Ianțu s-a remarcat ca solist.

Acesta a făcut parte din Corul de Cameră Madrigal și a fost membru al formației The Fifties, al cărei solist principal a fost Ștefan Bănică Junior. La acel moment, Virgil Ianțu era cel care furniza backing-vocals. Ulterior, Virgil Ianțu s-a făcut remarcat ca prezentator de televiziune, însă nu a renunțat niciodată la muzică, interpretând tot felul de coveruri.

Virgil Ianțu s-a născut într-o familie modestă și mai are un frate, Florin Gătăianțu.

Citește și: Ce vârstă are Virgil Ianțu și care este, de fapt, numele său real. Puțini știu acest detaliu despre cunoscutul cântăreț și prezentator tv

Cum a debutat Virgil Ianțu în muzică și ce studii are?

Virgil Ianțu și-a descoperit pasiunea pentru muzică de la o vârstă fragedă. Acesta își amintește că la vârsta de 5 ani i s-a propus să urmeze cursuri de muzică pentru preșcolari și să învețe să câte la vioară.

Ulterior, pasiunea pentru muzică l-a determinat pe Virgil Ianțu să urmeze cursurile Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”. După terminarea liceului, acesta și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Muzică București, instituție de învățământ pe care a absolvit-o în anul 1995. 

În cariera lui Virgil Ianțu, un moment foarte important a fost acela în care a fost admis în Corul Madrigal, ulterior a făcut parte din trupa „The 50’s”, alături de Ștefan Bănică Junior.

În anii ce au urmat, Virgil Ianțu a cochetat și cu lumea radioului, între ani 1999-2000 prezentând mai multe emisiuni pentru Stația de Radio București.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Când a intrat Virgil Ianțu în televiziune? 

De la radio la televiziune nu a mai fost decât un pas, astfel că în anul 2000, Virgil Ianțu și-a făcut debutul pe micile ecrane.

De-a lungul carierei în TV, Virgil Ianțu a prezentat mai multe emisiuni de tip concurs, fiind cunoscut pentru atitudinea sa sobră și pentru că încerca să îi intimideze pe concurenți. A devenit celebru după ce a prezentat o emisiune în care cei mici erau vedetele principale „Copii spun lucruri trăsnite”, iar ulterior a continuat să prezinte tot felul de emisiuni de cultură generală.

De-a lungul timpului, Virgil Ianțu s-a implicat în diferite activități care susțineau anumite cauze umanitare, fiind preocupat, în special, de acele campanii care au ca scop rezolvarea principalelor probleme cu care se confruntă copiii din România.

Virgil Ianțu familie. De ce nu s-a căsătorit prezentatorul de televiziune? 

Când vine vorba despre viața sa personală, Virgil Ianțu preferă să fie foarte discret. Prezentatorul de televiziune nu este căsătorit, însă formează un cuplu de mai bine de 15 ani cu Roxana Alexandru. Cei doi au împreună o fată, pe nume Jasmina. 

Virgil Ianțu și iubita sa nu au ajuns încă în fața altarului. Deși și-au dorit să își unească destinele în fața lui Dumnezeu, acest lucru nu a fost posibil pentru că Virgil Ianțu și Roxana Alexandru nu erau căsătoriți civil. Anii au trecut, iar cei doi au amânat acest pas, însă se comportă ca și cum ar fi o familie, fără să ia în calcul absența certificatului de căsătorie.

Pe 20 noiembrie 2022, Virgil Ianțu va fi invitatul lui Denise Rifai în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Ediția va fi difuzată duminică seară, de la ora 22:00, la Kanal D.

Sursă: wikipedia.org

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Virgil Ianțu nu s-a căsătorit cu mama fiicei sale. Sunt împreună de mai bine de 15 ani, dar nu au ajuns în fața altarului