Bitcoin (BTC): Partea cumpărătorilor nu a capitulat încă

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 30 iun 2023, 07:45

Bitcoin (BTC): Partea cumpărătorilor nu a capitulat încă

Sursa: PixaBay

Analiza prețurilor Bitcoin (BTC) pentru ultima saptamana de Septembrie

Analiza prețurilor Bitcoin (BTC) pentru ultima saptamana de Septembrie. Inițial, Bitcoin a alunecat semnificativ spre sud în urma creșterii ratei dobânzii Fed în săptămâna precedentă. Pornind de la maximul zilnic de 19.950 USD de miercurea trecută, prețul Bitcoin a scăzut cu aproape 10 puncte procentuale până la 18.155 USD în 48 de ore de tranzacționare.

În weekend, prețul BTC s-a stabilizat și ulterior a avut o tendință laterală într-un interval de tranzacționare de șase puncte procentuale, înainte ca un breakout dinamic să ducă prețul Bitcoin la EMA200 pe graficul pe 4 ore, la 20.160

USD, în această dimineață. În prezent, criptomoneda încearcă să se stabilizeze deasupra acestei rezistențe mobile.

Bitcoin: Prețul urmărește din nou mișcările de pe piața bursieră americană

Astfel, Bitcoin urmărește recuperarea de pe piața bursieră tradițională. Faptul că indicele dolarului american a reușit, de asemenea, să se desprindă ieri de o țintă de preț importantă și că, ulterior, a avut loc o consolidare a prețului ar trebui, de asemenea, să fie considerat pozitiv.

În ciuda acestui important succes parțial, investitorii ar trebui să țină cont de anunțul noilor cifre privind inflația de la sfârșitul săptămânii. Ca întotdeauna, puteți citi despre datele care vor fi relevante pentru prețul Bitcoin în articolul de prezentare generală curentă.

În plus, ar trebui să urmăriți în continuare Nasdaq100 și S&P500. Ambii indici se tranzacționează în prezent nu departe de minimele anului și este posibil să se corecteze din nou spre sud dacă aceste niveluri de suport sunt abandonate.

Acest lucru își va lăsa probabil amprenta și asupra sectorului criptografic.

Investitorii ar trebui să urmărească în continuare volumul de tranzacționare în cazul unei posibile creșteri ulterioare în următoarele zile de tranzacționare. Dacă prețul bitcoin crește spre nord, dar volumul de tranzacționare nu crește, redresarea va fi pe un teren șubred și ar putea sfârși în orice moment printr-o nouă vânzare. Faptul că dominanta Bitcoin și-a revenit recent și este pe punctul de a depăși maximele din septembrie, de 41,50%, este un posibil indiciu al creșterii investițiilor investitorilor în criptomonedă.

O privire asupra indicatorilor

Indicele fricii și al lăcomiei se tranzacționează din nou în intervalul "frică extremă", cu o valoare de 20, ceea ce este destul de pozitiv având în vedere puterea relativă din ultimele două zile de tranzacționare.

Dacă ne uităm la indicatorii RSI și MACD, graficul pe 4 ore prezintă primele semne de supracumpărare. Pe graficul zilnic, ambii indicatori au reușit acum să genereze din nou un semnal long.

Indicatorul RSI, precum și indicatorul MACD încă mai au loc să se deplaseze în sus, ceea ce susține perspectiva de creștere pe termen scurt.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe termen scurt, partea cumpărătorilor trebuie să facă tot ce-i stă în putință pentru a stabiliza Bitcoin în mod optim peste 19.881 USD. Cel mult, o scurtă scădere până la 19.513 USD ar fi încă suportabilă.

O ușoară îmbunătățire a graficului pentru Bitcoin poate fi așteptată doar dacă se stabilizează deasupra zonei roșii de rezistență dintre 20.478 și 20.779 USD. Criptomoneda și-ar putea extinde apoi recuperarea până la buzunarul de aur de la 21.080 USD. În cazul în care acest nivel de rezistență este de asemenea recuperat, mișcarea ascendentă se va extinde spre 21.892 USD.

Scenariu optimist (BTC)

După o săptămână anterioară de scădere, în care prețul bitcoin a reușit să se mențină relativ bine în ciuda unei vânzări masive de pe piața bursieră clasică, taurii bitcoin atacă din nou în prezent și vor încerca să recupereze EMA200.

În mod optim, taurii vor stabiliza acum prețul BTC peste 19.881 USD și apoi vor depăși rezistența încrucișată din zona de 20.185 USD.

Tabăra cumpărătorilor trebuie apoi să facă tot ce-i stă în putință pentru a ridica Bitcoin înapoi peste zona de rezistență roșie în timp util.

Pentru a confirma mișcarea ascendentă, Bitcoin trebuie apoi să recupereze în mod durabil zona din jurul valorii de 20.800 USD pentru a recupera și EMA50 pe graficul zilnic. Având în vedere graficul descendent al indicilor bursieri ai acțiunilor americane, nu este o sarcină ușoară.

Scenariu de scădere (BTC)

Urșii au fost din nou incapabili să profite de slăbiciunea prețurilor din săptămâna precedentă. Încă o dată, tabăra vânzătorilor a eșuat în încercarea lor de a împinge prețul BTC înapoi spre minimul anului.

În prezent, partea de vânzare trebuie să încerce să limiteze prețul BTC sub 20.779 USD. Cu toate acestea, chiar mai bine ar fi o inversare a prețului la nivelul actual al prețului în zona EMA200.

Dacă partea de vânzare reușește să împingă prețul bitcoin înapoi sub nivelul de suport de la 19.881 USD, o altă decizie direcțională pe termen scurt va fi luată la 19.513 USD.

În cazul în care prețul BTC va renunța la acest important nivel de suport, va intra în centrul atenției retragerea Fibonacci 23 la 19.252 USD. Bitcoin și-a început actuala mișcare ascendentă în această zonă.

Citeste si: Proiectul românesc Crypto.ro „a închis” Wall Street înainte de lansarea Academiei Crypto.ro

 

Taguri:

În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul