Blefaroplastia: Cand se recomanda, sfaturi și beneficii

Author: Oana Iosif

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală efectuată pe pleoape. Este realizată pentru a îndepărta excesul de piele de pe pleoapele superioare și pentru a reduce pungile de pe pleoapele inferioare. Se mai numește și lifting pentru ochi. Această intervenție chirurgicală se face de obicei din motive cosmetice. Este, de asemenea, o modalitate eficientă de a îmbunătăți vederea la persoanele în vârstă ale căror pleoape superioare lăsate le împiedică să vadă la distanță. Când este necesar să optezi pentru operația de blefaroplastie?

Pungi reduse sub ochi

Unul dintre numeroasele beneficii ale blefaroplastiei este eliminarea buzunarelor de grăsime în exces care dau aspectul pungilor de sub ochi. Pungile de sub ochi sunt adesea interpretate greșit ca rezultat al alergiilor, lipsei de somn sau oboselii. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul în multe situații. Pungile sub ochi observate sunt adesea cauzate de prolapsul de grăsime al pleoapelor inferioare. Grăsimea orbitală poate face ca ochii să pară umflați și să dea aspectul de pungi sub ochi. Pentru a îmbunătăți pungile de sub ochi, se efectuează blefaroplastia pentru a îndepărta, repoziționa și sculpta grăsimea orbitală.

Linia vizuală extinsă pentru o vedere îmbunătățită

În cazurile severe, excesul de piele de pe pleoapa superioară poate adesea acoperi genele, ceea ce duce la dificultăți de vedere în vederea periferică. Această slăbire poate fi genetică, un rezultat al vârstei sau chiar o consecință a anilor de expunere la soare și a alegerilor necorespunzătoare ale stilului de viață. Pleoapele superioare lăsate sunt extrem de îngrijorătoare, deoarece pot face dificilă vederea și pot crea diverse alte probleme de sănătate.

Îndepărtarea excesului de piele printr-o procedură de blefaroplastie a pleoapei superioare poate ajuta la îmbunătățirea vederii, precum și a aspectului. Dacă ai exces de piele a pleoapei superioare și ai dificultăți de vedere, este posibil să ai nevoie de blefaroplastie a pleoapei superioare. Blefaroplastia pleoapei superioare este o procedură minoră efectuată în cabinet în timp ce te afli sub anestezie locală.

Forma îmbunătățită a ochilor pentru un aspect reîmprospătat

Blefaroplastia pleoapei superioare și blefaroplastia pleoapei inferioare pot avea drept rezultat întinerirea pleoapelor. Aceste proceduri îndepărtează excesul de piele și grăsime de pe pleoape și din zonele imediat înconjurătoare. Procedurile pot ajuta la dezvăluirea unui aspect mai întinerit și împrospătat, precum și la o formă îmbunătățită a ochilor.

Noile strategii de îmbunătățire a aspectului pleoapelor inferioare îmbătrânite (adică procedurile de blefaroplastie) sunt uneori combinate cu tehnici de lifting facial, care pot include grefarea grăsimilor, umpluturi dermice și multe altele.

Reducerea iritației pielii din cauza frecării în exces a pliurilor

Excesul de piele în pleoapele superioare poate duce la o senzație de greutate și adesea poate provoca iritații în timp ce clipești din cauza frecării în exces a pielii. O intervenție chirurgicală de blefaroplastie poate ajuta la ameliorarea acestei iritații și disconfort. Operația de blefaroplastie poate ajuta, de asemenea, persoanele care întâmpină probleme atunci când poartă machiaj pentru ochi, eliminând petele de machiaj cauzate de pliurile în exces din jurul pleoapei din jur.

Aspect tineresc și odihnit

O intervenție chirurgicală de blefaroplastie poate ajuta la întinerirea aspectului. Liftingul pleoapelor, îndepărtarea grăsimii și sculptarea pleoapelor pot ajuta la oferirea unui aspect alert și odihnit, spre deosebire de orice altceva. În funcție de abordarea medicului și de alegerile făcute de pacient, există diverse metode de îmbunătățire a aspectului tineresc pentru acesta.

Îndepărtarea cercurilor întunecate de sub ochi

O blefaroplastie poate ajuta, de asemenea, la creșterea încrederii în sine, precum și a stimei de sine prin restabilirea unui aspect mai tineresc și mai odihnit. Îndepărtarea excesului de grăsime de sub ochi împreună cu repoziționarea grăsimii poate ajuta la eliminarea cercurilor întunecate și la definirea aspectului general.

Îmbunătățirea conturului pleoapei inferioare

În timpul unei blefaroplastii, o parte din excesul de grăsime poate fi repoziționat pentru a ajuta la îmbunătățirea pierderii de volum de sub pleoapă. Pierderea volumului sub pleoapă apare adesea atunci când grăsimea orbitală începe să iasă înainte din cauza slăbirii septului orbital.

Cu blefaroplastie, pacienții vor observa o îmbunătățire a conturului pleoapei inferioare și o inversare a aspectului obosit și îmbătrânit. Uneori, este posibil să fie necesară încorporarea grăsimilor în plus pentru a aborda pierderea excesivă de volum.

Gata cu disconfortul și mușchii încordați

Blefaroplastia nu este folosită doar în scopuri cosmetice, există multe beneficii funcționale excelente ale acesteia. Pe lângă faptul că un lifting funcțional este folosit pentru a îmbunătăți vederea și a îndepărta excesul de piele lăsată, un lifting funcțional este, de asemenea, util pentru a reduce încordarea musculară și pentru a îmbunătăți disconfortul de pe frunte. Îndepărtarea excesului de piele poate ajuta la ușurarea persoanelor care simt că pleoapele lor sunt grele din cauza pielii care îngreunează pleoapele și genele.

În cele mai multe cazuri, ridurile frunții sunt supraactivate și pot duce la dureri de cap din cauza apariției încordării musculare. O blefaroplastie îndepărtează excesul de piele și, de asemenea, îmbunătățește încordarea musculară asociată cu suprasolicitarea frunții.

Mai multe detalii despre blefaroplastie şi tot ce implică această operaţie puteţi găsi pe site-ul doctorului Maximilian Muntean, Medic Primar Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.