Blue Monday 2022. 17 ianuarie, cea mai tristă zi a anului. Ce se întâmplă și de ce majoritatea oamenilor sunt deprimați

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 17 oct 2022, 02:00

Blue Monday 2022, cea mai tristă zi a anului 

Sursa: canva.com, unsplash

Blue Monday pică în anul 2022 pe 17 ianuarie, aceasta fiind considerată cea mai tristă zi din noul an. Care sunt explicațiile experților și ce se întâmplă, de fapt, în a treia zi de luni din luna ianuarie?

Blue Monday 2022 pică pe 17 ianuarie și, după cum îi spune și numele, aceasta este cea mai trisă zi a anului. Blue Monday, în traducere „lunea tristă”, este considerată drept ziua în care majoritatea persoanelor se confruntă cu stări de tristețe, anxietate sau depresie. Cum a apărut, de fapt, Blue Monday și ce spune experiții despre această zi?

Blue Monday 2022. Ce este și de ce oamenii sunt triști în această zi?

Blue Monday 2022 este cea mai tristă zi din anul 2022. Începând din anul 2005, cea de-a treia zi de luni din luna ianuarie este considerată ziua în care oamenii se simt triști și demoralizați, motiv pentru care a primit denumirea de Blue Monday. 

De-a lungul timpului s-a constatat că în a treia zi de luni din luna ianuarie, foarte multe persoane au o stare de spirit nu tocmai bună, se simt triste, dezamăgite și chiar dezvoltă mici depresii.

De ce se întâmplă acest lucru fix în a treia zi de luni din luna ianuarie? Ei bine, Blue Monday se pare că apare ca urmare a mai multor factori. În primul rând este vorba despre o zi de luni, moment din săptămână care nu îi entuziasmează pe oameni. În al doilea rând, cercetările au arătat că în această zi de luni, foarte mulți oameni realizează că sărbătorile de iarnă s-au încheiat și că este nevoie să revină la rutina de zi cu zi sau că au făcut mai multe cheltuieli decât era nevoie în luna decembrie.
La toate acestea se adaugă și vremea nu tocmai prietenoasă din luna ianuarie, dar și faptul că vacanța s-a terminat și că până la următoarea oamenii vor mai avea ceva de așteptat. Astfel, toate aceste lucruri determină apariția unor stări de anxietate, depresie și astfel a luat naștere Blue Monday. În 2022, un alt factor care poate accentua starea de neliniște și îngrijorarea oamenilor are legătură cu pandemia de coronavirus.

Citeste si: Fenomenul ciudat care are loc in aceasta zi de luni. Ce urmeaza sa ni se intample

Cine a descoperit Blue Monday? 

Conceput de Blue Monday, care în anul 2022 pică pe 17 ianuarie, a fost introdus de cercetătorul Cliff Arnall. După o lungă perioadă de studiu, acesta a reușit să ajungă la o formulă matematică prin care să calculeze care este cea mai tristă zi din an, astfel că luând în calcul toți factorii, cercetătorul a ajuns la concluzia că a treia zi de luni din

luna ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului pentru foarte mulți oameni. Iată care este formula matematică prin intermediul căreia cercetătorul a descoperit Blue Monday: 

[V+ (D- s)] x TQ/ M x Na

V= vremea

D= datorie

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

s= salariul lunar

T= timpul scurs de la Crăciun

Q= timpul scurs de când ne-am încălcat deja rezoluțiile de Anul Nou

M= nivel scăzut de motivație

Na= sentimentul că ar trebui să facem ceva

Blue Monday este momentul în care majoriatea persoanelor renunță la rezoluțiile din noaptea de Revelion, își pierd motivația și astfel ajung să fie triști și dezamăgiți. 

Blue Monday 2022, ziua în care oamenii sunt sfătuiți să se gândească serios la depresie

Depresia este o boală care afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane. Blue Monday este momentul în care oamenii sunt sfătuiți să se gândească tot mai mult la impactul pe care această boală îl are asupra societății și să fie mai atenți la nevoile celor din jur. 

Citeste si: Simptome Omicron. Cât timp durează manifestările neplăcute și cât timp este contagioasă o persoană confirmată pozitiv cu Omicron

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.