Boala care afecteaza o treime din femei! Afla cum sa o recunosti!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 sep 2020, 05:55

Fierul este unul dintre mineralele cele mai importante pentru organism alaturi de calciu, magneziu sau zinc.

Rolul fierului este sa regleze metabolismul si sa asigure dezvoltarea si functionarea normala a tuturor organelor. De aceea, atunci cand nivelul acestuia este mai mic decat cel normal, se poate instala anemia, care, netratata, poate duce in timp la aparitia altor probleme de sanatate.

Anemia nu este o afectiune de primavara- „Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 33% dintre femeile europene sufera de anemie prin carenta de fier.

Exista parerea generala potrivit careia anemia este o afectiune de primavara. Nimic mai gresit deoarece instalarea ei este asociata cu lipsa de fier, la care majoritatea femeilor sunt predispuse ca urmare a pierderilor lunare de sange.” declara Prof. Dr. Gabriel Mircescu, Presedinte al Asociatiei Anemia Working Group Romania.

Contrar perceptiei pe care au avut-o majoritatea femeilor care au fost intervievate in cel mai recent studiu realizat de Asociatia Anemia Working Group (AWG), anemia prin carenta de fier afecteaza in principal femeile tinere, active, cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, mai degraba decat persoanele in varsta.
De asemenea, predispuse sunt cu precadere femeile insarcinate, sau cele care au nascut prin cezariana, operatie care a dus la pierderea unei cantitati mari de sange.

Factorii care pot duce la instalarea starii de anemie sunt dietele vegane, sau curele de slabire tinute haotic, ale caror efecte sunt imediate. Acestora li se adauga stilul de viata dezordonat, mesele care nu sunt luate regulat, pe parcursul zilei, stresul si suprasolicitarea care pot aparea la locul de munca.
De aceea, este bine sa fim atente la semnalele prin care propriul corp ne spune ca ceva nu e in regula si sa mergem la medic, sa ne facem analizele, sa urmam un tratament si sa ne ajustam stilul de viata. Citeste tot articolul pe kfetele.ro!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: