De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, oamenii au acordat o mai mare atenție igieniei personale, astfel că au ajuns să își dezinfecteze mult mai des mâinile din dorința de a preveni infecția cu COVID-19. Astfel, unele persoanele au ajuns să facă excese, provocând un dezechilibru la nivelul organismului.
Dermatita mâinilor, problema cu care se confruntă o mulțime de români. Care sunt cauzele?
Studiile arată că pandemia de coronavirus i-a determinat pe oameni să folosească mult mai des detergenți și substanțe dezinfectante și chiar dacă acest obicei a contribuit la prevenirea infecțiilor cu coronavirus, în timp, acesta a afectat puternic pielea. Acesta este motivul pentru care foarte mulți români au dezvoltat dermatite la nivelul mâinilor.
Deși este recomandată în continuare respectarea regulilor de igienă, medicii dermatologi atrag atenția că pe lângă curățarea atentă a mâinilor este nevoie și de hidratarea corectă a acestora.
„Ultimul an şi jumătate de pandemie a însemnat utlizarea multor agenţi de spălare, săpunuri lichide, detergenţi şi produse de dezinfecţie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Cea mai fecventă dermatită de contact întâlnită în această perioadă este dermatita sau eczema mâinilor.
Emolierea este cheia refacerii integrităţii pielii, fie că folosesc creme simple, hidratante sau bariere mai grase care împiedică evaporarea apei din ţesut. Ambele sunt foarte utile în refacerea integrităţii cutanate.
Dacă situaţia este mai gravă, sigur că există şi ajutor medical, produse medicale, care refac rapid şi ajută la îmbunătăţirea texturii şi a reducerii senzaţiei neplăcute pe care o dă această dermită de contact a mâinilor la dezinfectant şi săpun.”, a spus Mihaela Leventer, medic dermatolog, potrivit alephnews.ro.
Pandemia de coronavirus i-a determinat pe oameni să acorde o mai mare atenție igienei mâinilor pentru a reduce în mod semnificativ riscul de infectare cu COVID-19.
Citeste si: Cum se transmite, de fapt, noul coronavirus? Studiul care schimbă tot ce știam până acum