Boala de care suferea Bianca, proaspăta mămică decedată la Spitalul Județean din Suceava. Mesajul dureros postat de soțul ei pe o rețea socială: „Ne vom revedea, dragă mamă și soție”

Autor: Diana Bostan

Bianca a fost diagnosticată cu tromboză venoasă

Sursa: Facebook: Bianca Rusu

Bianca, o tânără în vârstă de 19 ani, s-a stins din viață la doar o lună după ce a născut. Iată de ce boală suferea proaspăta mămică!

La Spitalul Clinic Județean Suceava se desfășoară o anchetă de amploare după tragica moarte a unei tinere de 19 ani, care a survenit la scurt timp după ce a adus pe lume un băiețel sănătos.

Bianca a fost răpusă de o boală cruntă

În urmă cu o săptămână, proaspăta mămică a început să simtă dureri intense în zona femurală stângă, care s-au agravat în zilele următoare.

Potrivit observatornews, două zile mai târziu, a decis să meargă la secția de Urgențe a Spitalului Județean din Suceava, unde i s-a pus diagnosticul de tromboză venoasă și a fost imediat internată.

Citește și: O tânără mamă din Sibiu și-a pierdut viața la spital, după ce a suferit „furia laptelui”. Femeia ar fi ignorat tratamentul pe care trebuia să-l urmeze

După șase zile, Bianca a suferit o intervenție chirurgicală. Deși inițial starea ei părea să se îmbunătățească, la doar două zile post-operator, tânăra de 19 ani a intrat în stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor medicului de gardă, a fost declarată decedată la scurt timp.

Deși sarcina a decurs normal și fără alte complicații, la câteva zile după externare, femeia a revenit la spital prezentând multiple probleme de sănătate.

În ciuda eforturilor medicilor, care susțin că i-au administrat tratamentul adecvat și că starea ei dădea semne de îmbunătățire, tânăra a murit pe neașteptate în spital, notează sursa menționată anterior. Atât personalul medical, cât și familia, așteaptă acum rezultatele autopsiei pentru a înțelege cauzele morții.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Tromboza venoasă este formarea unui cheag de sânge într-o venă, de obicei în venele profunde ale picioarelor.

Aceasta poate provoca durere, umflături și roșeață în zona afectată. Dacă cheagul se deplasează la plămâni, poate cauza o embolie pulmonară, o condiție gravă care poate fi fatală. Factorii de risc includ imobilizarea prelungită, anumite afecțiuni medicale, fumatul și obezitatea. Tratamentul implică anticoagulante și, uneori, intervenții chirurgicale.

Bianca a lăsat în urmă un soț îndurerat și un băiețel de doar o lună

Bogdan, soțul Biancăi și pompier în cadrul ISU Bucovina, nu poate trece peste durerea provocată de moartea soției sale.

”Lui Bogdan, colegul nostru, îi plăcea un citat, pe care l-a postat și pe rețelele sociale- „Să te ții de Dumnezeu. E singura funie care nu se rupe.” N-avea de unde să știe, bietul, cât adevăr conține acest simplu text… Anul trecut, visul i s-a împlinit și s-a căsătorit cu Bianca.  Apoi, acum o lună în urmă, fericirea le-a fost completată de venirea pe lume a lui Matias, o frumusețe de băiețel.

Însă, după naștere, Bianca a avut ceva complicații, care s-au agravat fără ca ei să apuce să conștientizeze (...)”,  a transmis ISU Bucovina, potrivit observatornews.

Citește și: O femeie de 56 de ani a murit în timp ce aștepta să fie operată! Intervenția nu a mai avut loc din cauză că anestezistul ar fi plecat în timpul serviciului

Moartea tinerei de 19 ani a stârnit numeroase reacții și controverse, iar Spitalul Județean din Suceava a emis un comunicat în care anunță deschiderea unei anchete pentru a clarifica circumstanțele tragediei.

Pe lângă moartea soției sale, tânărul trebuie să se îngrijească acum și de copilul în vârstă de doar o lună. „Ne vom revedea, dragă mamă și soție”, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.