Boala extrem de dureroasa de care suferea Nicolae Ceausescu, secret de stat

Autor: L.S.
Actualizat: 08 sep 2020, 01:05

Nicolae Ceaușescu voia să pară sănătos tun chiar și în ultimii săi ani de viață, însă suferea de o boală cumplit de dureroasă, pe care a ținut-o secretă toată viața sa!

De-abia după Revoluția din 1989 s-a aflat că Nicolae Ceaușescu suferea de o boală extrem de dureroasă, care produce febră mare, dureri chinuitoare în partea stângă a abdomenului și sângerări ale rectului, scrie BZI.ro.

Nicolae Ceaușescu suferea de o boală foarte dureroasă

Potrivit medicului care s-a ocupat de tratarea dictatorului comunist, Ceaușescu suferea, pe lângă scleroză, de diverticuloza colonica, o boală extrem de dureroasă, care produce efectele descrise mai sus.

Nicolae Ceaușescu nu a vorbit despre această boală decât cu cei foarte apropiați, iar medicii care l-au consultat și tratat au fost obligați să țină secrete bolile de care suferea președintele și secretarul general al PCR.

Citeste si: Ce mâncau de fapt Iisus şi apostolii la Cina cea de Taină? Indiciile ascunse în Scriptură şi pictura lui Da Vinci

Citeste si: O mamă s-a trezit din comă după 27 de ani. Primul lucru pe care l-a zis

Pentru ca nimic din acest secret dureros să nu se afle public, Ceaușescu a decis ca investigațiile, astăzi destul de comune, să îi fie făcute acasă, la vila din cartierul Primăverii. Cel care a făcut analiza destul de riscantă, pe vremea aceea, a fost ministrul Sănătății, profesorul Eugeniu Proca.

Nicolae Ceausescu nu a vrut sa se afle de boala care il chinuia de ani de zile

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nicolae Ceușescu a făcut acasă colonoscopia, fără anestezie

Deși era o intervenție dureroasă, Nicolae Ceaușescu nu a vrut să fie anesteziat.

Întreaga intervenție s-a realizat la vila lui Ceaușescu din Primăverii, așa că a fost adusă aparatura de la spitalul Fundeni.

Nicolae Ceaușescu suferea de încă o boală, care îl făcea uneori să leșine, însă pentru tratarea acestei afecțiuni a apelat la medicii chinezi, care l-au tratat cu un medicament obținut din viermi de mătase. Prof. dr. Eduard Apetrei, cardiologul lui Ceausescu, povestește că dictatorul avea câți medici voia.

„A fost o perioada când a avut doi care se schimbau. Nu i-a plăcut tovarășei. Pe urmă, a fost un doctor cum am fost eu, care mergea tot timpul cu ei și la care apela pentru orice problemă. Nu-și lua nimeni responsabilitatea. Nici eu nu mi-o luam decât pentru fleacuri: o amigdalită, o răceală”, a relatat Apetrei.

Citeste si: Ce făcea Ceaușescu de Paște în timp ce românii mergeau pe ascuns la biserică

Citeste si: Elena Ceaușescu înregistra partidele de sex ale nomenclaturiștilor si făcuse o adevărată obsesie pentru o femeie

„Am avut și de pătimit. Încă o dată: nu vreau să fiu de nimeni înțeles. Nu am nevoie nici de compătimire sub nicio formă, dar nici de partea cealaltă. Ce să vă spun? (…) Am fost rugat să mă mut într-o casă, că îmi dau ei una pe acolo, prin zona respectivă; și am refuzat. (…) „Cum, dar e casă bună, v-o închiriem.“ „Bun“, am zis, „eu am un apartament proprietate personală“. „Vindeți apartamentul și noi vă dăm această casă.“ „Eu nu vând apartamentul“, le-am spus. Tata mi-a spus: „dacă ai proprietate, n-o vinde. Dacă ți-o ia cu forța, e altă poveste. Nu te poți opune“. Și am rămas în același apartament în care trăiesc și acum. Și nu m-am mutat dintr-un sentiment indus de ai mei, din rațiuni pe care atunci nu le-am judecat așa de clar ca acum. Și după Revoluție mi-am dat seama ce bine am făcut. Vă dați seama ce aș fi pățit? Aaa, păi stai, că ai vila, ai cutare”, a mai spus renumitul doctor.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: fanatik.ro

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.