Boala nu te cauta in buzunare, dar statul da! Intr-unul din cele mai mari spitale din capitala, bolnavii aduc de acasa pana si dezinfectantul vital pentru operatie! Iata un reportaj uluitor despre situatia precara din spitalele Romaniei

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 07 mar 2017, 14:40

Cu reteta in mana, oamenii fac carare la farmacie ca sa cumpere tratamentul necesar.

Romania, tara in care boala vine la pachet cu disperarea si umilinta, iar pacientii sunt condamnati la suferinta si la conditii mizere.


Chiar si intr-unul dintre cele mai mari spitale din capitala, bolnavii aduc de acasa pana si dezinfectantul vital pentru operatie. In timp ce bolnavul zace pe patul spitalului, rudele fac carare pana la farmaciile asezate strategic in buza unitatii medicale.
"Toata ziua ma trimitea la farmacie, ca nimic nu au in spitalul acesta! Brancardierul avea de vanzare injectii la jumatate de pret!", a spus un pacient.

Scena se repeta in fata oricarui spital. Platitori de asigurari de sanatate pleaca in cautarea tratamentului salvator, dupa ce li s-a spus sec: “nu avem, nu exista”!


“Concluzia e una si trista! In timp ce alesii nostri se trateaza pe zeci de mii de euro prin marile spitale ale lumii, muritorii de rand sunt victimele unui sistem bolnav si el. De ce? Aceasta e intrebarea.
Atata vreme cat cotizam si bagam in buzunarul statului bani grei? Ce spun reprezentantii spitalului despre aceste situatii veti afla urmarind <Asta-i Romania!>”, spune Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.