Boala secretă de care suferise Petrică Mîțu Stoian înainte de Covid. Doar familia știa despre asta

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 10 aug 2022, 00:00

De ce boala suferise Petrica Mitu Stoian

Petrica Mitu Stoian i se pusese in urma cu doi ani un diagnistic crunt, iar singuri care stiau, erau mebrii familiei.

Petrica Mitu Stoian a fost diagnosticat în 2019 cu cancer și a făcut și ședințe de chimioterapie după ce i s-a extirpat un rinichi. În octombrie 2021 după ce a aflat că a fost infectat cu coronavirus, artistul și-a făcut analize amănunțite care au arătat că în corp nu mai are nicio tumoare.

Citeste si: De ce a murit, de fapt, Petrică Mîțu Stoian? Au apărut rezultatele necropsiei

Petrica Mitu Stoian a avut cancer. Artistului i s-a extirpat un rinichi

Apropiați ai familiei au dezvăluit acest lucru pentru o publicație după ce Petrica Mitu Stoian urma să înceapă un tratament alternativ la o clinica privata post covid. El făcuse în cadrul aceleași clinici o ședință-test în urma căreia a început să se simță foarte rău ajungând cu ambulanta la spital. Starea artistului s-a înrăutățit, iar medicii nu au mai reușit să facă nimic pentru a-l salva.

După deces, sora artistului a fost de acord să i se facă necropsie și imediat s-a deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rezultatele necropsiei au indicat prezența unor barotraume

„Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare. Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după că să se considere această situație”,

a declarat medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian.

Vestea trecerii în neființă a lui Petrică Mîțu Stoian a adus multă tristețe în rândul apropiaților și altor artiști de muzică populară cu care obișnuia să colaboreze. Nimeni nu se aștepta că interpretul, în vârstă de 61 de ani, să plece brusc dintre noi.  Steliana Sima a fost prima care a anunțat că Petrica Mitu Stoian vă fi condus pe ultimul drum astăzi, în Craiova, trupul neînsuflețit fiind depus la Ansamblul Măria Tănase.