Bobby Păunescu, dezvăluiri despre cazul Bancorex și implicarea tatălui său: „S-au furat peste 400 de miliarde”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 21 mai 2023, 22:40

Bobby Păunescu, dezvăluiri despre cazul Bancorex 

Sursa: Captură KANAL D

În cea mai recentă ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, invitat a fost Bobby Păunescu.

În cea mai recentă ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, moderată de Denise Rifai și difuzată exclusiv la Kanal D, invitat a fost Bobby Păunescu.

Bobby Păunescu, dezvăluiri despre cazul Bancorex și implicarea tatălui său

Bobby Păunescu, pe numele său complet George Marius Păunescu, este un regizor, producător, scenarist și om de afaceri român. S-a născut în București și s-a mutat cu familia în Italia, Milano la doar un an, acolo unde a locuit până la vârsta de 10 ani.

Citește și: Bobby Păunescu între regie și afaceri. A primit premiul pentru cel mai bun regizor la Bursa Silk Road Film Festival din Turcia

De-a lungul timpului, tatăl lui Bobby Păunescu a fost acuzat că este „groparul Bancorex”.  „Mai sunteți privit și astăzi ca fiul groparului Bancorex?”, este întrebarea cu numărul patru, adresată de Denise Rifai.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Nu, pentru că nu sunt. E foarte simplu: Curtea de Conturi, care este instituția statului care verifică, acolo scrie foarte clar! GCP, firma tatălui meu față de Bancorex, datorii zero. Datoriile Bancorex față de tatăl meu sunt foarte mari, tatăl meu a investit bani în Bancorex, 36 de milioane de dolari, n-a luat niciun împrumut de la Bancorex, atenție! Îmi asum, niciun împrumut de la Bancorex, la Curtea de Conturi se pot verifica cei care au luat împrumut de la Bancorex, cei care au luat împrumuturi cu dobânzi preferențiale, foarte mulți, și implicarea tatălui meu”, a explicat

Bobby Păunescu.

Tatăl lui Bobby Păunescu știe cum s-au furat peste 400 de miliarde

Bobby Păunescu a ținut și să lămurească faptul că tatăl lui a muncit cinstit și știe cum s-au furat banii, respectiv o sumă de peste 400 de miliarde, acesta fiind motivul pentru care tatăl regizorului a fost încontinuu atacat între anii 1997-1998. 

Citește și: Bobby Păunescu vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

„Lucrurile sunt foarte clare, nu am nimic de ascuns, sunt chiar mândru de modul în care a lucrat, iar un mare profesor în domeniul ăsta și un om care a lucrat în domeniul bancar mulți ani de zile, domnul Ghiba, îi spunea unui alt mare bancher: capitalism mai mare decât domnul Păunescu nu avem în țară. A început lucrurile astea mai devreme decât oamenii erau pregătiți. Faptul că nu aparținea securității, știa tot cum s-a întâmplat și cum s-au furat banii din România și știe în continuare, lucru care poate fi dovedit, peste 400 de miliarde s-au furat, și

el știa cum s-au furat. Asta a făcut ca cei din 97-98 să-l atace”, a declarat Bobby Păunescu.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.